Translate

Υπ.Οικ: Αποδίδουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για αδήλωτα εισοδήματα


Συμφώνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά τους ελέγχους που διενεργεί το ΣΔΟΕ για αδήλωτα εισοδήματα προέκυψαν τα ακόλουθα
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ελέγχων για αδήλωτα εισοδήματα, διενήργησε έλεγχο σε 1.267 δικαιούχα πρόσωπα, τα οποία ελάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε 312 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 2.586.452 € και οι υπόχρεοι κλήθηκαν σε υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης.

Επίσης, έγινε έλεγχος σε 1.678 περιπτώσεις καταβολής αμοιβών σε ιατρούς από φαρμακευτικές εταιρείες για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε 698 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 4.283.290 €. Οι υπόχρεοι θα κληθούν σε υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης.

Πρόστιμα ύψους 3.000.000 € επεβλήθησαν από το Σ.Δ.Ο.Ε. σε 502 διακινητές πετρελαίου θέρμανσης. Πρόκειται για πρόστιμα που επιβλήθηκαν για μη καταχώριση φορολογικών στοιχείων στο σύστημα ¨ΗΦΑΙΣΤΟΣ¨.

Σε αποθήκη στην Θεσσαλονίκη, το Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας κατέσχεσε 2.919 απομιμητικά προϊόντα (πορτοφόλια, τσάντες, γυναικεία αξεσουάρ) επώνυμων οίκων ΝΙΚΕ, PRADA, LOUIS VUITTON, GUCCI, ARMANI κλπ. Συνελήφθη ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης και οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Η αποθήκη χρησιμοποιείτο ως χώρος προμήθειας παράνομων μικροπωλητών.

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις