Translate

Άμεσες γραπτές δεσμεύσεις ζητά η τρόικα


Ασφυκτικές πιέσεις προς την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης και να δεσμευθούν εγγράφως για την εφαρμογή τους ασκεί η τρόικα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας που προτείνει η πλευρά των δανειστών μέχρι την Κυριακή η τρόικα θα πρέπει να έχει στη διάθεσή της το πρόχειρο κείμενο του νέου μνημονίου και των συνοδευτικών κειμένων.

Σύμφωνα με τους δανειστές, εφόσον κυβέρνηση και τρόικα καταλήξουν σε συμφωνία, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Euroworking group ώστε οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης να φτιάξουν τον ελληνικό φάκελο. Στη διαδικασία αυτή θα συζητηθούν:

-Το προσχέδιο της πρότασης του PSI και του ενδιάμεσου μνημονίου. Η συμφωνία για όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο την ενεργοποίηση του επόμενου δανείου.

-Οι γραπτές δεσμεύσεις των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών.

-Ένα πακέτο συνοδευτικών εγγράφων με τα σημεία που θα πρέπει να εγκριθούν από τη νέα δανειακή σύμβαση θα σταλεί για διαβούλευση στους επίσημους πιστωτές ώστε να διατυπωθούν οι τελικές διαδικασίες.

Πηγή : real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις