Translate

Όχι, δεν θα γίνει άλλη αύξηση στο ρεύμα φέτος!


Ίσως οι Έλληνες έχουν ένα λόγο να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν αφού η ΔΕΗ δεν θα ξανακάνει αύξηση στα τιμολόγιά της μεσα στο 2012!

Προφανώς αυτή την έννοια έχουν οι ...καθησυχαστικές δηλώσεις ου αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση τιμολογίων ρεύματος μέσα στη χρονιά.

Μια ...λεπτομέρεια: από την 1η Ιανουαρίου τα νοικοκυριά "έφαγαν" στο κεφάλι αυξήσεις μόλις ...12,6%, μαζί με το τέλος ΑΠΕ, κατά μέσο όρο στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και στους πρώτους λογαριασμούς που θα πάρουν τον Ιανουάριο στα χέρια τους οι πολίτες θα δοκιμάσουν ένα νέο ηλεκτροσόκ αφού συν τοις άλλοις θα περιολαμβάνεται και η 1η δόση του χαρατσιού στα ακίνητα για το 2012...

Χτες ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός είχε αναφέρει ότι ενδεχομένως να γίνουν νέες αναπροσαρμογές τιμολογίων, εφ' όσον γίνει δεκτή η εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αλλαγές ανά εξάμηνο, ανάλογα με το κόστος καυσίμων.

Οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου, πάντως, έχουν αρνητική επίδραση στην πορεία της μετοχής της ΔΕΗ - η οποία, ως γνωστόν, οδεύει προς ιδιωτικοποίηση μέσα στο 2012,  καθώς ο τίτλος υποχωρεί σχεδόν κατά 6% στα 3,40 ευρώ...

Πηγή : protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις