Translate

Euromedica: Σε συνεχείς συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες

πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Σε συνεχείς συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζές της βρίσκεται η Euromedica, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της απαντώντας σε επιστολή του Χ.Α.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στις συζητήσεις εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η κατάρτιση επικαιροποιημένου Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan) το οποίο θα σκοπεί στην εξυπηρέτηση και των υφιστάμενων τραπεζικών δανείων αλλά και την αποπληρωμή των πάσης φύσεως υποχρεώσεών της προς τους προμηθευτές.

Εξετάζονται επίσης οι όροι υπό τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η ρευστότητα της εταιρείας είτε μέσω πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring) είτε άλλως καθώς και η δυνατότητα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Euromedica.

Για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης και στο πλαίσιο των άνω διαπραγματεύσεων, η εταιρεία προβαίνει σε σημαντική διοικητική και λειτουργική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της με στόχο τη περιστολή των λειτουργικών δαπανών αλλά και την επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

Επίσης, έχει ήδη καταρτίσει προσχέδιο Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan) το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης σε συνεργασία με τις βασικές πιστώτριες τράπεζες και έχει ήδη απευθυνθεί στον βασικό μέτοχο της, ο οποίος έχει δηλώσει προς την εταιρεία ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Τέλος, πέραν των ανωτέρω, η εταιρεία επεξεργάζεται σχέδιο εξορθολογισμού του εν γένει τραπεζικού δανεισμού της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις