Translate

Ποιοι γλιτώνουν τον κεφαλικό φόρο και το τέλος επιτηδεύματος


Οι πρώτες εξαιρέσεις:

Άτομα με βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% απαλλάσσονται από την ειδική εισφοράς αλληλεγγύης. Με κατεπείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε, το υπουργείο Οικονομικών απαλλάσσει από το να πληρώσουν "πολλαπλά" τέλη επιτηδεύματος, τους πλανόδιους εμπόρους λαϊκών αγορών.

Ειδικότερα, σύμγωνα με τις νεότερες οδηγίες του υπουργείου, απαλλάσσονται όλα τα εισοδήματα των προσώπων που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και των προσώπων που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοαστό από ογδόντα τοις εκατό και άνω, περιλαμβανομένου και του εξωιδρυματικού επιδόματος.

Ως προς το τέλος επιτηδεύματος γίνεται δεκτό ότι οι κινητές λαϊκές αγορές και τόποι πώλησης προϊόντων ή εμπορευμάτων από πλανόδιους επιτηδευματίες, δεν θεωρούνται ως υποκαταστήματα, αφού δεν υπάρχει σε αυτές επαγγελματική εγκατάσταση των επιτηδευματιών που εμπορεύονται σε αυτές τα αγαθά τους. Απουσιάζει, δηλαδή, το στοιχείο της επαγγελματικής εγκατάστασης που ρητά απαιτεί η σχετική διάταξη του ΚΒΣ για την έννοια του υποκαταστήματος. Συνεπώς, δεν επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος στους εμπόρους λαϊκών αγορών για κάθε λαϊκή αγορά που διαθέτουν τα εμπορεύματά τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις