Translate

Π. Στάινμπρουκ: Ζητάει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα


Την άποψή του ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, παρά το γεγονός ότι αυτό θα είχε μεγαλύτερο κόστος, εξέφρασε ο πρώην Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, βασικός αντίπαλος της Άγγελας Μέρκελ στις επερχόμενες εκλογές.
Ο κ. Στάινμπρουκ τόνισε ότι είναι αναγκαίο οι πληγείσες από την κρίση χώρες της Ευρωζώνης να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους και να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση Μέρκελ έχει εστιάσει κυρίως στον τομέα του χρέους.

«Πιστεύω πως το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του προγράμματος εξυγίανσης θα πρέπει να παραταθεί, ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στάινμπρουκ μιλώντας σε εκδήλωση του London School of Economics.

«Ίσως αυτό να κοστίσει περισσότερα χρήματα... και προφανώς θα κοστίσει περισσότερα στη Γερμανία, αλλά πρέπει αυτό να το πούμε στον λαό», πρόσθεσε ο ίδιος αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παρούσα κυβέρνηση αποφεύγει να λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό.

Παράλληλα, μίλησε και για την ανάγκη να δοθούν περισσότερα οικονομικά κίνητρα, και να υπάρξει αυστηρή εποπτεία και κανόνες στις τράπεζες των προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης.

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις