Translate

Vivartia: Κοινή επένδυση με Exeed Industries, στα Εμιράτα


Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την εταιρεία Exeed Industries, τον βιομηχανικό βραχίονα της National Holding των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), ανακοίνωσε η Vivartia, του ομίλου της Marfin Investment Group (MIG).
Το Μνημόνιο προβλέπει την αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών στον επιχειρηματικό τομέα τροφίμων και γεωργίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει τη σύσταση κοινής εταιρείας με ιδιοκτησία κατά 49% Vivartia και 51% Exeed Industries, η οποία θα δημιουργήσει εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών, χυμών και τσαγιού, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επιπλέον η κοινή επιχείρηση, εκτός από τα νέα προϊόντα που θα σχεδιαστούν ειδικά για την κάλυψη αναγκών των καταναλωτών στην περιοχή, θα εισάγει άμεσα υφιστάμενα προϊόντα της Vivartia προκειμένου να διατεθούν στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Η νέα εταιρεία απευθύνεται αρχικά σε αγορά 4.7 εκατομμυρίων καταναλωτών, ενώ το σύνολο της αγοράς που καλύπτεται από το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά πάνω από 330 εκατομμύρια καταναλωτές.

Η εταιρεία Exeed Industries είναι θυγατρική κατά 100% της National Holding των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έχει ζωτική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη του 'Αμπου Ντάμπι, των ΗΑΕ και της ευρύτερης περιοχής. Δραστηριοποιείται και επεκτείνεται στον γεωργικό τομέα, τα υλικά κατασκευών, την κλωστοϋφαντουργία καθώς και σε διεθνείς επενδύσεις στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Σε δηλώσεις του ο Ισκαντάρ Σαφά Αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group αναφέρει ότι «αυτή είναι η αφετηρία πολλών άλλων επιχειρηματικών κινήσεων στη ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή των ΗΑΕ και της Μέσης Ανατολής, όπου μπορούν να δημιουργηθούν συνέργειες ανάμεσα σε τοπικές εταιρείες υψηλού κύρους και οικονομικής αξιοπιστίας με τις ηγετικές στις αγορές τους, εταιρείες, του ομίλου Marfin Investment Group».

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις