Translate

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Mεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία το δίλημμα των εκλογών


«Για να προχωρήσουν οι αλλαγές απαιτείται η μέγιστη δυνατή συναίνεση στην κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις, διασφαλίζοντας τη συνέχεια του κράτους», είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Τράπεζας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη χθεσινή ομιλία του στη γενική συνέλευση των μετόχων, όπου παρουσιάστηκε και η ετήσια έκθεση της Τράπεζας
Κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών, προκειμένου χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση να προχωρήσει το οικονομικό πρόγραμμα, σύστησε εμμέσως πλην σαφώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη χθεσινή ομιλία του στη γενική συνέλευση των μετόχων, όπου παρουσιάστηκε και η ετήσια έκθεση της Τράπεζας.


Μίλησε για ιστορικό διακύβευμα και προσέθεσε πως απαιτείται κοινωνική και πολιτική συμφωνία στο μείζον, που είναι η ευρωπαϊκή προοπτική και η ανάπτυξη.
«Για να προχωρήσουν οι αλλαγές, απαιτείται η μέγιστη δυνατή συναίνεση στην κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις. Οι πολιτικές δυνάμεις ευκταίο είναι να συμφωνήσουν πάνω σε αυτά που τις ενώνουν με έμφαση στην ευρωπαϊκή επιλογή, διασφαλίζοντας τη συνέχεια του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Προβόπουλος προσδιόρισε το ιστορικό διακύβευμα: Συντεταγμένη και επίπονη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ, με τη συμπαράσταση των εταίρων μας ή άτακτη οπισθοδρόμηση, οικονομική και κοινωνική, δεκαετίες πίσω, που θα οδηγούσε τελικά τη χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως προσέθεσε, «αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή, με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών.
Απαιτείται γι' αυτό πλήρης ετοιμότητα από την πρώτη κιόλας ημέρα της μετεκλογικής περιόδου, ώστε να κερδηθεί ο πόλεμος σε όλα τα μέτωπα», διευκρίνισε ο διοικητής της ΤτΕ και κάλεσε πολιτικό σύστημα και πολίτες να «αναλάβουν την ιστορική ευθύνη της επιλογής».

Τα δάνεια σε καθυστέρηση ανήλθαν σε 39,51 δισ. ευρώ (σε υπόλοιπα 248,53 δισ. ευρώ)
Εκτός από τα... ρίσκα στο εσωτερικό, σε περίπτωση αποκλίσεων από το οικονομικό πρόγραμμα ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στους αυξημένους κινδύνους στην Ευρωζώνη, η οποία, όπως είπε, εισέρχεται σε ήπια ύφεση, χωρίς να αποκλείεται επιδείνωση σε περίπτωση όξυνσης της κρίσης χρέους.

Συνέχεια άρθρου στο ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις