Translate

Σε ρεαλιστική τιμή θέλει τη ΔΕΠΑ η Gazprom

«H ΔΕΠΑ έχει προοπτική» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.


Η Gazprom δεν προτίθεται να πληρώσει παραπάνω για την ελληνική ΔΕΠΑ και θα προτείνει ρεαλιστική τιμή, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του ρωσικού ομίλου Αλεξάντρ Μεντβιέντεφ.

«Καταθέσαμε προκαταρκτική αίτηση και ελπίζουμε ότι θα περάσουμε την πιστοποίηση. Η τιμή, που θα προτείνουμε θα είναι απολύτως ρεαλιστική, δεν πρόκειται να πλειοδοτήσουμε», είπε ο κ. Μεντβιέντεφ.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος αξιωματούχος διαπίστωσε ότι η ελληνική εταιρεία έχει σοβαρές προοπτικές «ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι σε συνθήκες αύξησης της ζήτησης συνολικά στην Ευρώπη είναι δυνατός ο διπλασιασμός της ζήτησης στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι «η ΔΕΠΑ συμμετέχει από ελληνικής πλευράς σε σχέδια όπως ο ρωσο-ιταλικός αγωγός South Stream και οι αγωγοί Ελλάδα- Βουλγαρία (IGB) και Ελλάδα- Ιταλία (IGI)», ενώ επισημαίνεται ότι τη διεκδικούν 17 εταιρείες από 12 χώρες, εκ των οποίων 4 ρωσικές: o κολοσσός της Gazprom, o όμιλος «Σιντέζ» και η συμμετέχουσα σε αυτόν εταιρεία «Νεγκουσνιέφτ», καθώς και το επενδυτικό ταμείο «Ενέργκια».

Σε σχόλιό της η κρατική «Φωνή της Ρωσίας» επισημαίνει ότι ο ελληνικός Τύπος έχει αποτιμήσει τη ΔΕΠΑ στο 1 δισ. ευρώ, «αλλά η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η ΔΕΠΑ κοστίζει δύο φορές

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις