Translate

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ : Αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου


«Ζέστανε» τα ταμεία του Δημοσίου τον Μάρτιο η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον προηγούμενο μήνα τα έσοδα, προ επιστροφών φόρων, αυξήθηκαν κατά 3,3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2011.

«Ζέστανε» τα ταμεία του Δημοσίου τον Μάρτιο η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον προηγούμενο μήνα τα έσοδα, προ επιστροφών φόρων, αυξήθηκαν κατά 3,3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2011. Θετική έκπληξη από τα έσοδα του ΦΠΑ, τα οποία βρέθηκαν σε «θετικό έδαφος» για πρώτη φορά έπειτα από αρκετούς μήνες. Τα προσωρινά στοιχεία που έφθασαν στο υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι τον Μάρτιο: Οι εισπράξεις του ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Ειδικότερα ανήλθαν σε 654 εκατ. ευρώ από 641 εκατ. ευρώ πέρυσι. Πολλοί επιτηδευματίες που χρωστούσαν μεγάλα ποσά ΦΠΑ στο Δημόσιο, έσπευσαν να υπαχθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα προκειμένου να καταβάλουν τον φόρο σε δόσεις. Μεγάλη αύξηση κατά 20,4% (που αποδίδεται κυρίως στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων) εμφάνισαν οι εισπράξεις των Δ.Ο.Υ. Τα έσοδα που μπήκαν στα ταμεία των Δ.Ο.Υ. ανήλθαν σε 2,32 δισ. ευρώ από 1,93 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2011. Στο «κόκκινο» βρέθηκαν τα έσοδα από τα τελωνεία. Κατέγραψαν μείωση 27% ή κατά 328 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2011.

Πηγή : ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις