Translate

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος

Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος


Συνελήφθη λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί και μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η σύλληψη του πρώην υπουργού έγινε μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ειδικό ανακριτή Πρωτοδικών και την εισαγγελέα κυρία Ευγενία Κυβέλου οι οποίοι σχημάτισαν χωριστή δικογραφία για τα περιουσιακά στοιχεία του Ακη Τσοχατζόπουλου και τον τρόπο απόκτησής τους, σύμφωνα με την οποία προήλθαν από ξέπλυμα χρήματος και συγκεκριμένα της μίζας  για την αγορά των υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal
 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία μίζα 8 εκατομμυρίων ευρώ. Με αυτά τα ποσά αγόρασε, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία,  ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα αλλά και την κατοικία του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την οποία έγινε χωριστή δικαστική έρευνα.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Μετά τη σύλληψη του Ακη Τσαχατζόπουλου αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμη τέσσερις συλλήψεις συνεργατών του ή τρίτων προσώπων τα οποία εμπλέκονται στην αγορά του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εις βάρος τους έχουν ήδη εκδοθεί τα ισάριθμα εντάλματα σύλληψης.


Αντιδράσεις για τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου

Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι η δικαιοσύνη πρέπει απερίσπαστη ν΄αφεθεί να κάνει τη δουλειά της, θα μπορούσε όμως να είχε κινηθεί και γρηγορότερα.

Πηγή : tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις