Translate

Επάγγελμα Εκπαιδευτής Ζώων

Πηγή: stardogs.gr

Μια συναρπαστική καριέρα με εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης

Την τελευταία δεκαπενταετία αναπτύχθηκε έντονα η ανάγκη για εξειδικευμένους εκπαιδευτές ζώων στην χώρα μας. Η μεγάλη σε σχέση με το παρελθόν ανάπτυξη της ζωοφιλίας (υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια) , η ανάγκη της χώρας (λόγω Ε.Ε, Ολυμπιάδας, τουρισμού κ.λ.π.) για εξωραϊσμό της ζωοφιλικής της εικόνας προς το εξωτερικό συνέβαλαν στην επιτακτική ανάγκη επαγγελματιών με βαθιές γνώσεις στην εκπαίδευση ζώων και με έντονο ζωοφιλικό προσανατολισμό.

Ο εκπαιδευτής ζώων συνεπώς εκτός των απαιτούμενων επιστημονικών γνώσεων , είναι ένας επαγγελματίας που μεταφέρει παιδεία , αγάπη και σεβασμό προς το ζωικό περιβάλλον. Δεν είναι αρκετό για παράδειγμα να κάνουμε το σκυλί μας να «Κάτσει» αλλά πρέπει και ο τρόπος επίτευξης του στόχου να προσφέρει ζωοφιλική καλλιέργεια στην οικογένεια (ιδιοκτήτες) του ζώου. Αν τελειώνοντας η εκπαίδευση , το μόνο που επιτεύχθηκε είναι η υπακοή του ζώου, ο σύγχρονος εκπαιδευτής / εκπαιδευτικός έχει αποτύχει.

Ο στόχος , ιδιαίτερα στην χώρα μας, πρέπει να είναι πολλαπλός.


•Το ζώο θα πρέπει να συνεργάζεται

•Το ζώο και οι άνθρωποι θα πρέπει να χαίρονται την εκπαίδευση

•Η σχέση ζώου – ανθρώπων θα πρέπει να είναι αρμονική

•Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να γίνουν οπαδοί των θετικών, φιλικών μεθόδων εκπαίδευσης

• Το ζώο σκυλί θα πρέπει με την καλή του συμπεριφορά να είναι «διαφήμιση» και όχι κάτι που όλοι να το φοβούνται ή να απεχθάνονται.

•Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι ίδιοι στις τεχνικές

•Ο εκπαιδευτής θα πρέπει να εμφυσήσει , ιδιαίτερα προς τα παιδιά, το συναίσθημα της συμπόνιας, της προσφοράς, της ευσπλαχνίας προς τα άλλα όντα του θεού γενικότερα.

Όπως καταλαβαίνετε για να επιτευχθούν τα παραπάνω , ο εκπαιδευτής θα πρέπει να είναι επαγγελματίας με επιστημονική κατάρτιση και ζωοφιλική ευαισθησία.

http://www.stardogs.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=133&Itemid=1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις