Translate

Ανοίγει η «Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας» στην Αθήνα, 23-25 Φεβρουαρίου


Στο επίκεντρο της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας θα βρεθεί η Αθήνα από τις 23 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, οπότε πραγματοποιείται η «Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας» (Entrepreneur Week), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα επιχειρηματικότητας, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, καθώς και η δικτύωση μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας και ΗΠΑ, με έμφαση στη νέα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τόσο σε επίπεδο επενδυτικών ευκαιριών όσο και σε προώθηση εμπορικών συναλλαγών.

«Με τη διοργάνωση της Entrepreneur Week Greece θέλουμε κύρια να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας. Όχι μόνο η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση αλλά έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει και πάλι, αναπτύσσοντας μια ταχέως αναπτυσσόμενη, καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας το τεράστιο ανθρώπινο κεφάλαιο και την πολύ ευνοϊκή γεωοικονομία της», επισημαίνει με δηλώσεις του ο Δημήτρης Τσίγκος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών και ιδρυτής- πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Ηellenic Start up Association).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του νεοσύστατου Hellenic Start-up Association, που πραγματοποιείται με την ενεργό υποστήριξη της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών (ΥΕS) και σε συνεργασία με τον αμερικανικό οργανισμό Entrepreneur Week Foundation, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που προέκυψε από τη συνάντηση στελεχών των παραπάνω οργανισμών στο G20 Youth Summit.

Δράσεις Entrepreneur Week Greece

Μεταξύ των πιο σημαντικών δράσεων περιλαμβάνονται η διοργάνωση Συνεδρίου με ανοιχτή συζήτηση για το πώς η επιχειρηματικότητα μπορεί να βγάλει την Ελλάδα και την Ευρώπη από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Στην ενότητα αυτή, ιδιαίτερη έμφαση σε πέντε κλάδους, που σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, προσφέρουν δυνατότητες ταχείας και υγιούς ανάπτυξης. Πρόκειται για τους εξής: Πολιτισμός και Τουρισμός, Αγροτική Οικονομία και Γαστρονομία, Ενέργεια- Ανανεώσιμες Πηγές, Υψηλή Τεχνολογία, Μεταφορές- Ναυτιλία, ΜΜΕ.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί φόρουμ επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ της αμερικανικής αποστολής και Ελλήνων επιχειρηματιών, στο οποίο παίρνουν μέρος αποστολές από Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ουγγαρία και Σερβία.

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις