Translate

Spider: Διευκρινίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές


Σε διευκρινίσεις σχετικά με το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας και του ομίλου προέβη η Spider Μεταλλοβιομηχανία Ν. Πέτσιος και Υιοί ΑΕ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος έχει καθυστερήσει στην καταβολή παρακρατούμενων φόρων κυρίως Φ.Μ.Υ. ύψους 178 χιλ. ευρώ εκ των οποίων 122 χιλ. ευρώ αφορούν την εταιρεία.

Ο Όμιλος έχει ρυθμίσει και εξυπηρετεί κανονικά λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις κυρίως Φ.Π.Α. και Φ.Μ.Υ. ύψους 259 χιλ. ευρώ συνολικά, εκ των οποίων 201 χιλ. ευρώ αφορούν την εταιρεία.

Ο Όμιλος έχει καθυστερήσει στην καταβολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων ύψους 54 χιλ. ευρώ ενώ η εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Ο Όμιλος έχει ρυθμίσει ασφαλιστικές υποχρεώσεις ύψους 1.227 χιλ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 946 χιλ. ευρώ αφορά την εταιρεία. Επίσης δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες αποδοχές προσωπικού ύψους 520 χιλ. ευρώ του Ομίλου εκ των οποίων ποσό 366 χιλ. ευρώ αφορά την εταιρεία.

Ο Όμιλος έχει καθυστερήσει στην καταβολή δόσεων δανείων 614 χιλ. ευρώ, ποσό που αφορά εξ' ολοκλήρου τη μητρική εταιρεία και αναμένεται να ρυθμιστεί άμεσα.

Η Spider διευκρινίζει επίσης ότι δεν υπάρχουν επίδικες διαδικασίες από τράπεζες, προμηθευτές ή πιστωτές εναντίον του Ομίλου και της εταιρείας μέχρι σήμερα, ενώ αξιώσεις υφίστανται μόνο στο βαθμό συνεννόησης - ρύθμισης οφειλών όπου έχουν καταστεί απαιτητές.

Σε περίπτωση ουσιαστικής διαφοροποίησης των μεγεθών λόγω του ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι λογιστικές εγγραφές μέχρι σήμερα, η εταιρεία θα προβεί άμεσα σε νέα διορθωτική ανακοίνωση.

Επίσης η Διοίκηση της εταιρείας δηλώνει ότι οι παραπάνω υποχρεώσεις οφείλονται στην καθυστέρηση είσπραξης υπολοίπου πελατών, κυρίως Ο.Τ.Α., ύψους 5.968 χιλ. ευρώ περίπου και καταβάλει κάθε προσπάθεια για την είσπραξη των απαιτήσεών της και κατά συνέπεια την ικανοποίηση συνολικά των υποχρεώσεών της.

Πηγή : naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις