Translate

Χείρα βοηθείας της Gazprom προς την Ελλάδα


Ο ενεργειακός κολοσσός θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας μας σε φυσικό αέριο

Σημαντική βοήθεια προσφέρει η Gazprom προς τη χώρα μας, σε ό,τι αφορά τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς για φυσικό αέριο.

Η ενεργειακή κρίση, στην οποία βρίσκεται στην ουσία η Τουρκία, λόγω του σφοδρότατου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη γειτονική χώρα, οδήγησε την Άγκυρα να προχωρήσει σε προειδοποίηση προς τους κατοίκους ότι τα ενεργειακά αποθέματα δεν επαρκούν για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση στο Μαρμαρά και τη Μικρά Ασία.

Μάλιστα, η ίδια η τουρκική εταιρία φυσικού αερίου, BOTAS, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου μιλά για «14 πολύ δύσκολες μέρες» και για αναγκαίες διακοπές.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η BΟΤΑS έχει διακόψει στην ουσία την παροχή φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, αφού αδυνατεί να εξυπηρετήσει την εσωτερική ζήτηση για τη γειτονική χώρα.

Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν ελλείψεις και προβλήματα στην τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς, η ΔΕΠΑ απευθύνθηκε στην Gazprom. Η ρωσική εταιρία ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα και θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας μας με πρόσθετες ποσότητες, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην Τουρκία.

Πηγή : newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις