Translate

Οι Κινέζοι θέλουν να αγοράσουν πάλι... Ελλάδα


Επίσημο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις

Η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού και της ναυπήγησης πλοίων εξετάζεται μεταξύ ελληνικής και κινεζικής πλευράς, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα, στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον υφυπουργό Εθνικής Επιτροπής Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Ζανγκ Ξιαοκιάνγκ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, ο Κινέζος αξιωματούχος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και επανέλαβε ότι η Cosco θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να απλοποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας, ''καθώς είναι χρέος μας'', ενώ σημείωσε ότι υπήρχε αλματώδης αύξηση των εξαγωγών μας προς την Κίνα το 2010, της τάξης του 55,9%. Αντίθετα, οι κινεζικές εξαγωγές στην Ελλάδα συρρικνώθηκαν κατά 5,42%%. Έτσι, το εμπορικό μας έλλειμμα έναντι της Κίνας έφθασε τα 2,7 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 7,35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Από την πλευρά του, ο κ. Ξιαοκιάνγκ ανέφερε ότι με τις προσπάθειες των δύο χωρών οι σχέσεις των δύο λαών είναι πολύ ικανοποιητικές και μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω. ''Η Κίνα θα βοηθήσει την ΕΕ και την Ελλάδα να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση'' ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα γίνουν περισσότερες εισαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Κίνα και ότι η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σημείωσε, τέλος, ότι οι κινεζικές επενδύσεις γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον και στη νομοθεσία της χώρας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή : protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις