Translate

Η Ελλάδα έδωσε ώθηση στις διεθνείς αγορές!


Η Ελλάδα και δη η ελληνική οικονομία πρωταγωνίστησε, για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες θετικά, στις συνεδριάσεις των σημαντικότερων διεθνών αγορών. Οι ελληνικές μετοχές «τράβηξαν» ψηλότερα την Ευρώπη, όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο σχόλιό του και το Marketwatch, κυρίως γιατί οι επενδυτές πόνταραν σε μια τελική (;) λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους και δη άμεσα.

Στη διατήρηση του θετικού κλίματος στην αμερικανική αγορά συνέβαλαν και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Goldman Sachs, τα θετικά οικονομικά μάκρο για την αμερικανική οικονομία καθώς και η συζήτηση για περαιτέρω ενίσχυση των διαθέσιμων κεφαλαίων του ΔΝΤ. Αποτέλεσμα όλων αυτών το θετικό κλείσιμο στη Wall και ιδιαίτερα το κλείσιμο, για πρώτη φορά εδώ και 6 μήνες, του δείκτη S&P πάνω από τις 1.300 μονάδες.

Αναλυτικότερα, στο κλείσιμο o Dow ενισχύθηκε κατά 0,78%, στις 12.579 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,11%, στις 1.308 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα κατά 1,53%, στις 2.770 μονάδες.

Nωρίτερα στην Ευρώπη, υπήρξαν αρκετές διακυμάνσεις στις συνεδριάσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά τελικώς μόνον το Παρίσι έκλεισε με απώλειες και δη ελάχιστες.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,15% στις 5.702 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη με κέρδη 0,34% στις 6.355 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι τελείωσε την ημέρα με πτώση 0,15% στις 3.265 μονάδες.

Το ευρώ συνεχίζει να κερδίζει σταδιακά έδαφος και να … επιστρέφει, διαπραγματευόμενο στα 1,2859 έναντι του δολαρίου.

Πηγή : protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις