Translate

Μιχ. Σάλλας: «Να μείνουν εκτός PSI τα φυσικά πρόσωπα»


Την εκτίμηση ότι τα φυσικά πρόσωπα δεν πρέπει να ενταχθούν στη διαδικασία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) εξέφρασε ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Ο κ. Σάλλας, μιλώντας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς (αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 400.000.000 ευρώ, με την έκδοση προνομιούχων μετοχών υπέρ του Δημοσίου) τόνισε ότι θα είναι πάρα πολύ αρνητικό να αναγκαστούν τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις να μπουν στη διαδικασία «κουρέματος» της αξίας των ομολόγων που κατέχουν.

Τονίζεται ότι η αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν σήμερα τα φυσικά πρόσωπα, υπολογίζεται στα 2,5-3 δισ. ευρώ, ενώ οι τελευταίες φήμες αναφέρουν ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών βρίσκεται και η πρόταση για κούρεμα 50% των ομολόγων φυσικών προσώπων, αξίας άνω των 100.000 ευρώ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σάλλας τόνισε ότι, εάν ενταχθούν και τα φυσικά πρόσωπα στο «κούρεμα», τότε «τιμωρούνται οι μικροεπενδυτές, για το ότι τοποθέτησαν τα χρήματά τους σε ομόλογα, όπως πίστευαν, μηδενικού κινδύνου» και αυτό, όπως είπε, «θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς προέβλεψε ότι τελικά δεν θα θιγούν τα φυσικά πρόσωπα.

Πηγή : protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις