Translate

Έφοδος των ελεγκτών στα εμπορικά κέντρα της Αττικής


Στους δρόμους και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα έχουν ξεχυθεί οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ για να ελέγξουν τι διακινείται στην αγορά και για να ... τα «ψάλλουν» σε όσους δεν κόβουν ή δεν ζητούν απόδειξη.

Η εικόνα των συνεργείων που διενεργούν  τους ελέγχους όμως στην Αττική είναι σαφώς διαφορετική από ό,τι γνωρίζαμε ως τώρα. Ξεχωρίζουν από το πλήθος λόγω της μπλε ενδυμασίας που φορούν και η οποία είναι και η επίσημη στολή τους, δίνοντας μιαν άλλη «απόχρωση» στην εορταστική αγορά.

Στόχος τους δεν είναι τόσο να αιφνιδιάσουν τους επαγγελματίες που περιμένουν «πώς και πώς» να κάνουν είσπραξη, αλλά κυρίως να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να αποτρέψουν την φοροδιαφυγή των ημερών. Γνωρίζουν πως με την διακριτική ενδυμασία «πέφτει σύρμα», οπότε και οι επαγγελματίες φυλάγονται «για το φόβο των Ιουδαίων».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι εκτείνονται από την Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά και  από τις γειτονιές μέχρι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Έλεγχοι θα γίνονται και τις βραδινές ώρες στα κέντρα διασκέδασης όπου δίνουν ραντεβού για διασκέδασης χιλιάδες καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο φορολογικό νόμο οι ποινές σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης είναι βαρύτατες και συνεπάγονται κλείσιμο της επιχείρησης αλλά και πρόστιμα για τους «αφηρημένους» καταναλωτές.

Πηγή : protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις