Translate

Υποβάθμιση των ευρωπαϊκών μετοχών από την Morgan Stanley

πηγή: http://www.protothema.gr

Σε υποβάθμιση της σύστασής της (σε underweight από ουδέτερη) για το σύνολο των ευρωπαϊκών μετοχικών αγορών προχώρησε η Morgan Stanley.

Στην αιτιολογική της έκθεση αναγράφει πως η ανοδική τάση του Οκτωβρίου μάλλον τελείωσε και δεν προβλέπεται συνέχειά της για τέσσερις βασικούς λόγους:

Πρώτον, επειδή η «πολιτική απάντηση» στην κρίση που εξακολουθεί να ταλανίζει την Ευρωζώνη κρίνεται ακόμα ανεπαρκής, κάτι που αποδεικνύει και η επιδείνωση της θέσης της Ιταλίας.

Δεύτερον, η συνεχιζόμενη υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης στις κυριότερες οικονομίες της Ευρωζώνης (Γαλλία, ακόμα και Γερμανία για το τελευταίο τρίμηνο του έτους).

Τρίτον, τα περιθώρια κέρδους των σημαντικότερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δεν προβλέπεται να αλλάξουν επί τα βελτίω για αρκετό ακόμα διάστημα, κάτι που οφείλεται στη γενικότερη κρίση και στην απουσία ικανοποιητικών «αντισταθμιστικών μέτρων» από πλευράς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων

Και τέλος, η διαρκής επιδείνωση στους δείκτες κατανάλωσης στην Ευρώπη, ομοίως απόρροια της κρίσης.

Η έκθεση της Morgan Stanley καταλήγει με την προτροπή προς τους επενδυτές-πελάτες της πως στην παρούσα φάση προέχει η «διατήρηση των θέσεών τους και των χαρτοφυλακίων τους, παρά το κυνήγι μεγαλύτερων αποδόσεων»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις