Translate

Γρήγορες επενδύσεις “Fast track” και για τις ελληνικές επιχειρήσεις ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Γρήγορες επενδύσεις “Fast track” και για τις ελληνικές επιχειρήσεις ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης και απλοποίησης των διαδικασιών του αναπτυξιακού νόμου.

Η ΕΣΕΕ σε συνέχεια των προτάσεών της επί του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, για τις οποίες έχει ήδη ενημερώσει εγκαίρως το αρμόδιο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης που αποφασίστηκε, απέστειλε επιστολή στον υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη τονίζοντας ότι το υπάρχον σύστημα ελέγχου καθυστερεί αδικαιολόγητα την υλοποίηση των επενδύσεων.

Αιτίες της κατάστασης που υπάρχει σήμερα σύμφωνα με την ΕΣΕΕ και μεταξύ των οποίων σημειώνει με έμφαση ότι ''η εμπειρία, μέχρι σήμερα, δείχνει ότι, το πιο ισχυρό κριτήριο είναι η καλή σχέση του γραφείου συμβούλων της επένδυσης ή του επενδυτή με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες” είναι οι εξής:

- Επενδύσεις οι οποίες εγκρίνονται 2 ή και περισσότερα χρόνια μετά την υποβολή τους, δεν υλοποιούνται λόγω αλλαγής του οικονομικού περιβάλλοντος.

- Οι πραγματοποιούμενοι έλεγχοι για την έγκριση των επενδύσεων και την παρακολούθησή τους κατά την υλοποίηση και ολοκλήρωση δεν διασφαλίζουν το ζητούμενο.

- Ξένοι επενδυτές με ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα αποθαρρύνονται να προχωρήσουν σε επένδυση. Ο Οργανισμός Invest in Greece, που ασχολείται με τους ξένους επενδυτές, είναι αποδέκτης παραπόνων που έχουν σχέση με το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και με τη λειτουργία των Υπηρεσιών που εγκρίνουν τις επενδύσεις.

συνέχεια: ... www.kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις