Translate

Προς αποχώρηση ο Βουρλούμης

πηγή: connecting.gr


BUSINESS NEWS:(5/10/2010).


Κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Τ.Ε. κ. Παναγής Βουρλούμης, δήλωσε ότι εκτιμά πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαδοχής του στην ηγεσία του Οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε...

... ότι ένας εκ των δύο βασικών μετόχων του Ο.Τ.Ε. (δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο) επιθυμεί την αποχώρησή του, «το ίδιο επιθυμώ και εγώ», δήλωσε εμφατικά. Πρόσθεσε επίσης ότι οι μεταβατικές καταστάσεις που τραβάνε πολύ είναι βλαβερές για τον Οργανισμό για αυτό γρήγορα πρέπει να δοθεί λύση. Σε άλλα σημεία της συνέντευξης και με αφορμή σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κύριος Βουρλούμης σημείωσε τα εξής:
  • Δεν θέλησε να ασκήσει κριτική για την έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση. Σημείωσε όμως ότι «αν συνεχιστεί η αφαίμαξη» θα υπάρξουν σοβαροί κλυδωνισμοί στη βάση της ελληνικής οικονομίας. Σημείωσε μάλιστα ότι «δεν μπορεί ο κερδοφόρος ιδιωτικός τομέας να συντηρεί τον δημόσιο».
  • Απέδωσε την πτώση της μετοχής του ΟΤΕ στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο και σημείωσε πως η μετοχή του ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη ευκαιρία, αλλά χρειάζεται υπομονή.
  • Δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα διανεμηθεί μέρισμα για την οικονομική χρήση του 2010. Θα εξετάσουμε τα οικονομικά στοιχεία και θα ακούσουμε τις προτάσεις των μετόχων, τόνισε ο κ. Βουρλούμης.
  • Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην ΕΕΤΤ σημειώνοντας ότι με την πολιτική που ασκεί ανάγκασε τον ΟΤΕ να χάσει σοβαρό μερίδιο της αγοράς και διερωτήθηκε «μέχρι πού θέλουν να φθάσουν τον ΟΤΕ».
  • Ανακοίνωσε την πρόθεση του ΟΤΕ να πουλήσει πακέτο των μετοχών 20% που έχει στη Telekom Srbija, σε τιμή που θα εγκρίνει το ΔΣ του ΟΤΕ. Ωστόσο πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η Σερβία δεν έχει δημοσιοποιήσει τους όρους του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση του ΟΤΕ στη Σερβία ήταν της τάξης των 155 εκατ. ευρώ.
  • Η οπτική ίνα μέχρι το Καφάο και το σπίτι θα είναι η βασική επένδυση του ΟΤΕ για την επόμενη τριετία, ενώ στην Cosmote προτεραιότητα θα δοθεί στην ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου.
  • Εκτίμησε ότι για να παραμείνει οικονομικά ανταγωνιστικός ο ΟΤΕ, πρέπει να υπάρξει μείωση προσωπικού, όχι με εθελούσια έξοδο αλλά με «ευπρεπείς όρους», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ θα πρέπει να γίνει και «πάγωμα» των αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των «ωριμάνσεων».
  • Ανακοίνωσε ότι στόχος του Οργανισμού είναι να υπάρξει μεταξύ ΟΤΕ και Cosmote ένα ενιαίο δίκτυο και μία ενιαία εμπορική πολιτική, σημείωσε όμως ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα.
  • Κατά την άποψη του κ. Βουρλούμη η απώλεια πελατών οφείλεται στις χαμηλότερες τιμές των ανταγωνιστών του Οργανισμού, εξ αιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η ΕΕΤΤ. «Ο ρυθμιστής μας αναγκάζει να πουλάμε ακριβά», πρόσθεσε.
  • Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις