Translate

Επαγγέλματα που γνωρίζουν δόξες

Επαγγέλματα που γνωρίζουν δόξες

Συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα ποδηλάτων, πωλήσεις μέσω Ιντερνετ, ακόμα και επιδιορθώσεις ρούχων, αντέχουν στην κρίση

Των Ιωαννας Φωτιαδη - Γιαννη Eλαφρου - Θαναση Tσιγγανα

Καταστήματα ποδηλάτων και πωλήσεις μέσω Iντερνετ, επιδιορθώσεις ρούχων, συνεργεία αυτοκινήτων, λογιστές αλλά και χειροποίητα ενδύματα, ακόμη και γραφεία συνοικεσίων είναι ορισμένα από τα λίγα επαγγέλματα, που δείχνουν σημεία αντοχής στην κρίση. «Παιδιά» της ανάγκης, παραδοσιακά επαγγέλματα που είχαν ατονήσει ή ορισμένα νέα (παράγωγα των νέων τεχνολογιών) έρχονται να απαντήσουν στα νέα προβλήματα, στην εποχή της βαθιάς ύφεσης, πιεζόμενα και τα ίδια.

Ολοένα και περισσότεροι στρέφονται προς το ποδήλατο, ίσως επειδή τα μέτρα μάς έχουν κάνει τη ζωή ποδήλατο. «Η αγορά ποδηλάτου ανέβηκε 20% με 25% το τελευταίο διάστημα», λέει στην «Κ» ο κ. Βασίλης Τσιρίκος, ιδιοκτήτης καταστήματος με ποδήλατα. «Οι πελάτες μας είναι όλων των ηλικιών, όχι μόνο παιδιά. Οι περισσότεροι είναι μεταξύ 25 - 40 ετών, που εγκαταλείπουν Ι. Χ. και παπάκια». Η αγορά του ποδηλάτου δεν αφορά κυρίως τα mountain bikes (όπως παλιότερα), αλλά ποδήλατα πόλης. Βοηθούν και τα πανάκριβα καύσιμα και τέλη.

συνέχεια: ... news.kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις