Translate

Φθηνότερη θέρμανση με πιστωτική


Εκπτώσεις και πολλές άτοκες δόσεις οι προσφορές των τραπεζών για την προμήθεια πετρελαίου με κάρτα

Διέξοδο στα νοικοκυριά για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης του εφετινού χειμώνα κόντρα στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, προσφέρουν οι τράπεζες μέσω του «πλαστικού» χρήματος. Σε συνεργασία με εταιρείες εμπορίας καυσίμων, τα πιστωτικά ιδρύματα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική κάρτα τους και να «ζεσταθούν» κερδίζοντας εκπτώσεις, επιστροφή μετρητών, μετάθεση των πληρωμών στο μέλλον και πολλές άτοκες δόσεις. Μοναδική προϋπόθεση για την εξασφάλιση των παραπάνω πλεονεκτημάτων αποτελεί η επάρκεια του διαθέσιμου πιστωτικού ορίου.

Ατοκες δόσεις
Οπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, με τις συγκεκριμένες διευκολύνσεις οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών, είτε δικαιούνται επίδομα θέρμανσης είτε όχι, μπορούν να πετύχουν ένα σημαντικό όφελος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους, που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από το «κύμα» φόρων της τελευταίας τριετίας. Το κοινό χαρακτηριστικό των προσφορών των τραπεζών είναι η ευχέρεια για την εξόφληση των δαπανών θέρμανσης σε 3 έως 6 άτοκες δόσεις. Με τον τρόπο αυτόν ο καταναλωτής μπορεί να μεταθέσει χωρίς κανένα κόστος στο μέλλον το σχετικό έξοδο, επιμερίζοντάς το σε πολλά ίσα μέρη, χωρίς κανένα κόστος, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε μήνα πληρώνει το σύνολο της δόσης του.

Με τον τρόπο αυτόν η επιπλέον δαπάνη που προκύπτει από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο αποπληρώνεται σε βάθος χρόνου, διευκολύνοντας το νοικοκυριό. Η κάθε τράπεζα έχει το δικό της πρόγραμμα επιβράβευσης. Αλλες συνεργάζονται με συγκεκριμένες εταιρείες προμήθειας πετρελαίου, ορισμένες δίνουν τη δυνατότητα άτοκων δόσεων ανεξάρτητα από τον προμηθευτή, ενώ συνδυαστικά μπορεί να παρέχεται και έκπτωση στην τιμή του καυσίμου.

Αναλυτικότερα, οι καταναλωτές μέσω των προσφορών στις πιστωτικές κάρτες μπορούν να κερδίσουν ως εξής:

1. Εκπτωση - Επιστροφή μετρητών. Στην ελληνική αγορά λειτουργούν προγράμματα επιβράβευσης που προσφέρουν άμεση έκπτωση έως και 2% στο κόστος αγοράς του πετρελαίου, επιστροφή μετρητών για επόμενες αγορές έως και 3% ή συνδυασμό των δύο παραπάνω μεθόδων ανταμοιβής.
Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος με την πληρωμή καυσίμων 1.000 ευρώ να κερδίσει άμεσα έκπτωση 20 ευρώ και 10 ευρώ επιστροφή στην κάρτα του για την πραγματοποίηση μελλοντικών αγορών. Ή να κερδίσει 30 ευρώ μετρητά για επόμενες αγορές του, π.χ. για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του.

2. Συγκέντρωση πόντων. Σε άλλα προγράμματα επιβράβευσης ο κάτοχος της κάρτας βάσει των αγορών που πραγματοποιεί κερδίζει πόντους, οι οποίοι μπορούν να εξαργυρωθούν σε επόμενες αγορές. Αν η προμήθεια του πετρελαίου γίνει σε συνεργαζόμενο με την τράπεζα πρατήριο οι πόντοι είναι περισσότεροι.

3. Ατοκες δόσεις. Ανεξάρτητα από το αν ισχύουν οι παραπάνω επιβραβεύσεις, όλες οι τράπεζες με ειδικά προγράμματα προμήθειας πετρελαίου δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης του ποσού της αγοράς σε 3 έως και 12 άτοκες δόσεις. Με τον τρόπο αυτόν διευκολύνεται ο καταναλωτής, ο οποίος «σπάει» την πληρωμή σε αρκετά μέρη, ώστε να είναι σε θέση να την εξοφλήσει με άνεση.

4. Μετάθεση πληρωμής. Με όλες τις πιστωτικές κάρτες, είτε έχουν προσφορά για τη θέρμανση είτε όχι, είναι δυνατή η μετάθεση της πληρωμής της πρώτης δόσης ή του συνολικού ποσού έως και 1,5 μήνα αργότερα. Αυτό ισχύει καθώς η εξόφληση των καρτών γίνεται 15-20 ημέρες μετά την έκδοση κάθε μηνιαίου λογαριασμού. Ετσι, αν ο λογαριασμός εκδίδεται στις 15 Ιανουαρίου και η αγορά πετρελαίου γίνει στις 16 Ιανουαρίου, η πληρωμή του θα γίνει στις αρχές Μαρτίου, χωρίς καμία επιπρόσθετη επιβάρυνση.        


Πηγή : tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις