Translate

ΙΚΑ: «Δεν έχει γίνει ρύθμιση οφειλών...για εξόφληση σε 400 χρόνια», λέει η διοίκηση



«Κατασκευασμένα ψεύδη» και «ανυπόστατους ισχυρισμούς», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κάποια δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αναφέρονται στη ρύθμιση οφειλών της ατομικής επιχείρησης «ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛ» προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με δυνατότητα ρύθμισης σε βάθος χρόνου 400 ετών.

«Όποιος ισχυρίζεται ότι ισχύει αυτός ο διακανονισμός εξόφλησης οφειλών είτε αγνοεί την αλήθεια, είτε σκόπιμα αναπαράγει το ψεύδος», τονίζει η Διοίκηση του Ιδρύματος, και επισημαίνει, ότι για το ίδιο θέμα υπήρξε «ολοκάθαρη και σαφής απάντηση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όταν η ίδια ψευδής είδηση είδε το πρώτο φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό τύπο».

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει:

«Με βάση Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (Ν.4038/2010) επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να επιλέξουν να ενταχθούν και στη ρύθμιση του λεγόμενου διακανονισμού, ο οποίος ισχύει μόνο μέχρι της 31/12/2013.

Σ' αυτή την επιλογή η επιχείρηση που οφείλει, πρέπει να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές του μήνα και επιπλέον ποσό που ισούται με το 20% των τρεχουσών μηνιαίων εισφορών της.

Η ρύθμιση αυτή απεδείχθη σωτήρια τόσο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι εντάχθησαν σ' αυτή πάνω από 110.000 επιχειρήσεις και κατοχυρώθηκαν εισροές έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 1 δισ. για το 2012, όσο και αναμφίβολα επωφελής για τις επιχειρήσεις.

Η ρύθμιση όμως αυτή ισχύει μέχρι την 31/12/2013 και όχι για 400 χρόνια όπως ψευδώς κάποιοι ισχυρίζονται.

Την 1/1/2014, οι ενταγμένες σε αυτήν τη ρύθμιση επιχειρήσεις οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε 36 μηνιαίες δόσεις και όχι σε 400 χρόνια».


Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις