Translate

1,5 δισ. δολάρια πήρε η Coca Cola


Η αλλαγή έδρας εξασφάλισε στην Coca- Cola κεφάλαια 1,55 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ημέρες.  

Συγκεκριμένα, oι τράπεζες Citigroup ( ΗΠΑ ), Credit Suisse ( Ελβετία )  ING Bank ( Ολλανδία )  θα παράσχουν στην Coca Cola Hellenic - λίγες ημέρες μετά από την «αποχώρησή» της από την Ελλάδα - δάνεια ύψους 1,55 δισ. ευρώ. Tην πληροφορία μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο  Reuters, το οποίο και επικαλείται τραπεζικές πηγές.

Για τα επιτόκια δεν γίνεται λόγος, ωστόσο όπως είναι προφανές μια εταιρεία του μεγέθους της Coca- Cola και έδρα στην Ελβετία, δεν «κουβαλά» το ελληνικό ρίσκο, κατά συνέπεια τα επιτόκια απέχουν μακράν από αυτά που ζητούν ξένες τράπεζες για εταιρείες, όπως λ.χ ο ΟΠΑΠ.      

Υπενθυμίζεται πως η Coca-Cola Hellenic μετέφερε την έδρα της στη Ζυρίχη.  Η Coca-Cola Hellenic ανακοίνωσε, ακόμη, την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και τη συμμετοχή της στο δείκτη FTSE 100, μέσω της ανταλλαγής μετοχών μεταξύ της Coca-Cola Hellenic και της Coca-Cola HBC AG.

Άνοδος και των ομολόγων 

Ενώ η μετοχή ξεπέρασε χθες τα 17 ευρώ – ενώ όλοι περίμεναν ότι θα τείνει προς τιμή της δημόσιας πρότασης στα 13, 58 ευρώ – τα ομόλογα της Coca- Cola σημείωναν άνοδο- η οποία μεταφέρθηκε αργότερα και στην μετοχή.  

Πηγή : protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις