Translate

Πιάσαμε το 96% στο PSI και τώρα το IIF ζητάει… το απόλυτο!


Με ενθουσιασμό προβάλλει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο την πολύ υψηλή συμμετοχή των ξένων ομολογιούχων στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. Θεωρεί ότι ήδη ξεπεράστηκε το 96% και ζητάει τώρα την εθελοντική συμμετοχή και των υπολοίπων, που θα βοηθήσει τη χώρα μας να προχωρήσει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη για να αναστηλωθεί.

Σε κοινή τους δήλωση τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας οι συμπρόεδροι της διευθύνουσας επιτροπής ιδιωτών επενδυτών για την Ελλάδα, κύριοι  Jean Lemierre και Charles Dallara τονίζουν:

«Χαιρετίζουμε τη συνεχή πρόοδο που κάνει η Ελλάδα στην οριστικοποίηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την αναδιάρθρωση των ιδιωτών κατόχων του χρέους της. Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής είναι τώρα πάνω από 96%, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση».

Οι κ. Νταλάρα και Λεμιέρ δεν παραλείπουν να εκφοβίσουν όμως και όσους καθυστερούν να πουν το «ναι» στην ανταλλαγή των ομολόγων, προειδοποιώντας τους πως μπορεί να βγουν χαμένοι και δεν έχουν τίποτα καλύτερο να περιμένουν, παρά να δεχτούν την προσφορά που τους γίνεται.

«Το πολύ υψηλό επίπεδο συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης πλειοψηφίας των επενδυτών που εθελοντικά συμμετείχαν στην διαδικασία για την ανταλλαγή του χρέους, αντανακλά την άποψη πολλών επενδυτών ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις της ανταλλαγής αντιπροσωπεύουν ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις μοναδικές συνθήκες που η Ελλάδα αντιμετωπίζει. Η πλήρης συμμετοχή στην ανταλλαγή όλων των ιδιωτών κατόχων θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Αυτό θα βοηθήσει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, προς όφελος όλων, και θα διευκολυνθεί η διαδικασία αποκατάστασης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος».

Πηγή : protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις