Translate

Σημαντικές επιπτώσεις στον εγχώριο τουρισμό, αν καταργηθούν τα επιδοτούμενα προγράμματα


Σε δεινή κατάσταση θα βρεθεί ο εγχώριος τουρισμός την εφετινή τουριστική περίοδο, με τις προβλέψεις των εμπειρογνώμων με τα τουριστικά πράγματα να κάνουν λόγο και για πτώση που το ποσοστό της θα ξεπεράσει το 50% σε σχέση με το 2011, εφόσον ο κοινωνικός τουρισμός αποτελέσει παρελθόν για τον Έλληνα εργαζόμενο.
Η Χριστίνα Τετράδη, μέλος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος, τόνισε ότι η πτώση του εγχώριου τουριστικού ρεύματος εφέτος θα ξεπεράσει το 50% όταν το 2011 η πτώση σε σχέση με το 2010 είχε ανασχεθεί στο 20% χάρις στα 110.000 κουπόνια του κοινωνικού τουρισμού.

Όπως ανάφερε η κ. Τετράδη πάνω από 1500 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οφείλουν την ύπαρξη τους στα δελτία κοινωνικού τουρισμού, καθώς όπως τονίζει, η μέγγενη των διεθνών Tour Operator's είναι βραχνάς για πολλές κατηγορίες ξενοδοχείων. Σύμφωνα πάντως με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας οι συνεργαζόμενες μονάδες είναι περίπου 2.500.

Στην παρέμβαση του, το ΞΕΕ τονίζει σε ανακοίνωση του ότι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας είναι ο μεγαλύτερος tour operator εσωτερικού τουρισμού και η προωθούμενη κατάργησή του θα δημιουργήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό εκτός από τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις και στα μικρά ξενοδοχεία πολλών προορισμών της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας τα οποία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον κοινωνικό τουρισμό.

Την ίδια στιγμή η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού επισημαίνει ότι η αναστολή του προγράμματος των οργανωμένων εκδρομών και του κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού δημιουργεί σημαντικές επιπλοκές στις εν εξελίξει συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τα τουριστικά γραφεία της χώρας μας, τα οποία σε συστηματική βάση συμμετείχαν στους διαγωνισμούς του ΟΕΕ, προσφέροντας ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες στους εργαζόμενους της χώρας μας σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.

Το ΞΕΕ είναι πρόθυμο να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού και λειτουργικού πλαισίου των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, αναλαμβάνοντας τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διατυπώσεων εκ μέρους των ξενοδοχείων και ενδεχομένως την υλοποίησή τους με τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, ώστε τα προγράμματα να τρέξουν με το ελάχιστο δυνατό κόστος και να υποστηριχθεί με αυτό τον τρόπο η συνέχιση των συμβάσεων που ήδη έχουν υπογραφεί με πολλά μικρά ξενοδοχεία, τα οποία θα αναγκαστούν να κλείσουν στην περίπτωση κατάργησής τους.

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις