Παρασκευή

Τέσσερα πιστοποιητικά ISO για τη ΔΕΗ


Τέσσερα Πιστοποιητικά συμμόρφωσης των Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) προς το διεθνές πρότυπο ISO 14001:2004 απονεμήθηκαν σε Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς της ΔΕΗ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Συγκεκριμένα, πιστοποιήθηκαν κατά ISO 14001:2004 οι εξής Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί (ΥΗΣ):
• Πολυφύτου, Σφηκιάς και Ασωμάτων του Συγκροτήματος Αλιάκμονα,
• Άγρα και Εδεσσαίου του Συγκροτήματος Αλιάκμονα,
• Πουρναρίου Ι&ΙΙ του Συγκροτήματος Αράχθου
• Πηγών Αώου του Συγκροτήματος Αράχθου

Συνολικά, από το 2006 έως και σήμερα, έχουν απονεμηθεί δεκαεννέα (19) Πιστοποιητικά Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, κατά ISO 14001:2004, σε Σταθμούς Παραγωγής της ΔΕΗ, ενώ αναμένεται και η πιστοποίηση του ΣΠΔ του ΑΗΣ Ρόδου.

Έτσι, σήμερα σχεδόν όλοι οι Θερμικοί και οι Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί του Διασυνδεδεμένου Συστήματος διαθέτουν πιστοποιημένο ΣΠΔ, ενώ για τη διατήρηση του Πιστοποιητικού υποβάλλονται κατ’ έτος σε αξιολόγηση από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης.

Η εγκατεστημένη ισχύς των Σταθμών Παραγωγής της ΔΕΗ που διαθέτουν Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, πιστοποιημένο προς το διεθνές πρότυπο ISO 14001:2004, υπερβαίνει, ως ποσοστό της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος της Επιχείρησης, το 83%.

Οι πιστοποιήσεις των δεκαεννέα (19) ΣΠΔ πραγματοποιήθηκαν από τους έγκριτους ανεξάρτητους φορείς πιστοποίησης ΕΛΟΤ, TÜV HELLAS και TÜV AUSTRIA ΕΛΛΑΣ, επισημαίνοντας ότι οι δυο τελευταίοι είναι θυγατρικές εταιρείες των TÜV NORD Γερμανίας και της TÜV AUSTRIA CERT αντίστοιχα. 

Επιβράβευση των συστηματικών και επίμονων προσπαθειών της ΔΕΗ για ένα καλύτερο Περιβάλλον, είναι η πρόσφατη διάκρισή της στην κατηγορία Οργάνωσης και Διοίκησης (Management Award for Sustainable Development) στο Διαγωνισμό των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2011-2012. 

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στους Σταθμούς Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Επιχείρηση. Συγκεκριμένα τα βασικά πλεονεκτήματα είναι: 

1. Βέλτιστη διαχείριση των φυσικών πόρων και των πρώτων υλών, με θετικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην οικονομική αποτελεσματικότητα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. 

2. Βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων, με μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον (μείωση αερίων εκπομπών, στερεών – υγρών αποβλήτων και λυμάτων), και προστασία της ανθρώπινης υγείας. 

3. Καθορισμός με απόλυτη σαφήνεια των αρμοδιοτήτων και υπευθυνοτήτων των στελεχών και του προσωπικού σε σχέση με τις δραστηριότητες που έχουν περιβαλλοντική διάσταση. Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού σε περιβαλλοντικά θέματα. 

4. Απαίτηση από τους πάσης φύσεως εξωτερικούς συνεργάτες (εργολάβους, προμηθευτές, κ.λπ.) να διαθέτουν τις προβλεπόμενες άδειες και πιστοποιήσεις για το υπό εκτέλεση έργο ή προμήθεια, ώστε να τηρείται η σχετική Περιβαλλοντική Νομοθεσία. 

5. Πιστή εφαρμογή από τους Σταθμούς Παραγωγής της νομοθεσίας που αφορά τις δραστηριότητες των Σταθμών (εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων, ρυπαντικά φορτία υγρών αποβλήτων, διαχείριση στερεών αποβλήτων, αποκατάσταση εδαφών, βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, κ.ά.). 

6. Βελτίωση της εικόνας της Επιχείρησης και των σχέσεων της με τις Αρχές και με τις Τοπικές Κοινωνίες, αφού η εξασφάλιση πλήρους διαφάνειας στην ενημέρωση συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός θετικού κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. 

Πηγή : euro2day.gr

Πρόσωπα

Ακης Τσοχατζόπουλος Αμαντέου Αλταφάζ Ανγκελα Μέρκελ Άννα Διαμαντοπούλου Αρθούρος Ζερβός Β. Ράπανος Βγενόπουλος Βενιζέλος Βέρνερ Φάιμαν Γ. Μουρμούρα Γιώργος Ζανιάς Γκ. Χαρδούβελης Δημήτρης Δασκαλόπουλος Δώρα Δώρα Αγγελοπούλου Εβαλντ Νοβότνι Ευ. Βενιζέλος Ευ. Βενιζέλου Ευ.Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ζαν Μαρκ Ντανιέλ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Θέμης Σαρανταένας Θεόδωρος Πάγκαλος Κλ. Ναυπάκτου Κριστίν Λαγκάρντ Λ. Παπαδήμος Λοβέρδος Λουκάς Παπαδήμος Λυκούργος Μ. Ντράγκι Μ. Τσαμάζ Μάριο Μόντι Μέρκελ Μιχάλης Σάλλας. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Μπαρόζο Μπάστας Χάρης Νικου Ασκουνη Νίκου Χρυσικόπουλου Ντάλαρα Π. Οικονόμου Παπαδήμος Παπακωσταντίνου Παπούλιας Παραίτηση Καπελέρη Πολ Καζέριαν Πολ Τόμσεν Προβόπουλος Ρουμελιώτης Σάιμον Ο΄Κόνορ Σαμαράς Σαρκοζί Σόιμπλε Στουρνάρας Τσάρλς Νταλάρα Τσαρλς Νταλάρα. Φίλιππος Σαχινίδης

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων
Ελεύθερη και Δωρεάν Καταχώρηση για Πάντα.

οι σελίδες...

με άλλη ματιά

Popular Posts

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις