Παρασκευή

Ούτε η ΔΕΗ μπορεί να πληρώσει το χαράτσι!


Αντιμέτωπη  με το ενδεχόμενο μιας "στάσης πληρωμών" -προς τράπεζες, προμηθευτές, εργολάβους αλλά και προς το ίδιο το ελληνικό δημόσιο- βρίσκεται πλέον η ΔΕΗ.

Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα που κυριαρχεί φέρνει την εταιρία αντιμέτωπη με σοβαρές ταμειακές δυσκολίες που, κατά προέκταση, μπορεί να την εμποδίσουν να αποδώσει στο Κράτος το «χαράτσι» που εισπράττει μέσω των λογαριασμών για τα ακίνητα –όπως συνέβη ήδη και με ορισμένους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα απασχόλησε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή ανάμεσα στον κ. Γιώργο Ζανιά και τον κ. Αρθούρο Ζερβό, όπου ο πρόεδρος της ΔΕΗ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που προδιαγράφεται για τα οικονομικά της επιχειρήσεως. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

-         Λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης από την Τρόικα, οι οφειλές του δημοσίου προς ΔΕΗ από κατανάλωση ρεύματος ξεπερνάει πλέον και τα 100 εκατ. ευρώ.

-         Η ΔΕΗ όμως θα πρέπει να πληρώσει 600εκ. ευρώ σε δάνεια που λήγουν τέλος Ιουνίου και πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν.

-         Καθυστερεί η είσπραξη εγκεκριμένων δανείων 420εκ ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, επειδή η ΕΤΕπ τα καθυστερεί γιατί φοβάται τυχόν κατάρρευση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας.

Υπό αυτές τις συνθήκες καθίσταται πολύ δύσκολο στη ΔΕΗ να καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο ως το τέλος Ιουνίου ως οφείλει, τα 260 εκατ. ευρώ που έχει εισπράξει από τους πολίτες μέσω των λογαριασμών ρεύματος ήδη από τις αρχές του έτους, για το Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) του 2011. Λύση για όλα αυτά δεν μπορεί να βρεθεί από νέο δανεισμό με νέα κεφάλαια κίνησης, αφού οι τράπεζες δεν δίνουν σε κανέναν. Σύμφωνα με παράγοντες της διοίκησης της ΔΕΗ «το πρόβλημα είναι πολιτικό. Πρέπει να υπάρξει το συντομότερο νέα Κυβέρνηση, γιατί όλα έχουν σταματήσει».

Πηγή : protothema.gr

Πρόσωπα

Ακης Τσοχατζόπουλος Αμαντέου Αλταφάζ Ανγκελα Μέρκελ Άννα Διαμαντοπούλου Αρθούρος Ζερβός Β. Ράπανος Βγενόπουλος Βενιζέλος Βέρνερ Φάιμαν Γ. Μουρμούρα Γιώργος Ζανιάς Γκ. Χαρδούβελης Δημήτρης Δασκαλόπουλος Δώρα Δώρα Αγγελοπούλου Εβαλντ Νοβότνι Ευ. Βενιζέλος Ευ. Βενιζέλου Ευ.Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ζαν Μαρκ Ντανιέλ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Θέμης Σαρανταένας Θεόδωρος Πάγκαλος Κλ. Ναυπάκτου Κριστίν Λαγκάρντ Λ. Παπαδήμος Λοβέρδος Λουκάς Παπαδήμος Λυκούργος Μ. Ντράγκι Μ. Τσαμάζ Μάριο Μόντι Μέρκελ Μιχάλης Σάλλας. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Μπαρόζο Μπάστας Χάρης Νικου Ασκουνη Νίκου Χρυσικόπουλου Ντάλαρα Π. Οικονόμου Παπαδήμος Παπακωσταντίνου Παπούλιας Παραίτηση Καπελέρη Πολ Καζέριαν Πολ Τόμσεν Προβόπουλος Ρουμελιώτης Σάιμον Ο΄Κόνορ Σαμαράς Σαρκοζί Σόιμπλε Στουρνάρας Τσάρλς Νταλάρα Τσαρλς Νταλάρα. Φίλιππος Σαχινίδης

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων
Ελεύθερη και Δωρεάν Καταχώρηση για Πάντα.

οι σελίδες...

με άλλη ματιά

Popular Posts

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις