Translate

Στο «μικροσκόπιο» οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, με απόφαση Στουρνάρα


Διευθυντές, υποδιευθυντές, τμηματάρχες και ελεγκτές βρίσκονται στο στόχαστρο, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με το έργο του ελέγχου της φοροδιαφυγής.

Στον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών προχωράει το υπουργείο με απόφαση του υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα. Διευθυντές, υποδιευθυντές, τμηματάρχες και ελεγκτές βρίσκονται στο στόχαστρο, σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με το έργο του ελέγχου της φοροδιαφυγής. Σε πρώτη φάση θα ελεγχθούν τουλάχιστον 240 υπάλληλοι, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του κ. Στουρνάρα καθορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία βάσει των οποίων θα διενεργηθούν έλεγχοι της περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες», των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Η απόφαση προβλέπει:

1. Ως κριτήρια για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών για τους οποίους θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι του «πόθεν έσχες» καθορίζονται η άσκηση καθηκόντων ελεγκτικής διαδικασίας, η θέση ευθύνης, ο χρόνος άσκησης καθηκόντων και οι υπηρεσίες άσκησης των καθηκόντων αυτών.

2. Στο δείγμα θα συμπεριληφθούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι συγκεντρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

i) Ασκούν ή έχουν ασκήσει κατά την τελευταία τριετία τα καθήκοντα του προϊσταμένου Οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης ή τμήματος στις οργανικές μονάδες που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και στην Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

ii) Ασκούν τα καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές Διευθύνσεις των παραπάνω οργανικών μονάδων τουλάχιστον για 2 έτη.

3. Οι έλεγχοι του «πόθεν έσχες» θα διενεργηθούν, κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με εμπιστευτικό πρόγραμμα που θα υποβάλλει η αρμόδια υπηρεσία στον υπουργό και κατόπιν εγκρίσεώς του, ως εξής:

α) Για τους υπαλλήλους που ασκούν ή έχουν ασκήσει κατά την τελευταία τριετία τα καθήκοντα του προϊσταμένου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και Τμημάτων σε οργανικές μονάδες της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και σε περιφερειακές ή αποκεντρωμένες μονάδες του υπουργείου Οικονομικών με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

β) Για τους υπαλλήλους που ασκούν καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές μονάδες του υπουργείου Οικονομικών με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, σε συνδυασμό με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Μητρώου του υπαλλήλου κατ’ αύξουσα σειρά (1, 2, 3,….9, 10…).

4. Για το 2013 θα διενεργηθούν έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης σε τουλάχιστον 240 υπαλλήλους.


Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις