Translate

Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων: θα δώσουμε τα κλειδιά στον Στουρνάρα


Χαρακτηρίζουν φορολογία δημευτικού χαρακτήρα το νέο ΦΑΠ

Μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις σε όλους τους ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων ακινήτων αλλά και οικοπέδων πρόκειται να επιφέρει σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ο νέος ενιαίος φόρος. Μάλιστα η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσε που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων σκοπεύουν να παραδώσουν τα κλειδιά των διαμερισμάτων, των γραφείων, των καταστημάτων κτλ. στο υπουργείο Οικονομικών αν δεν εισακουσθούν οι προτάσεις τους ούτως ώστε ο νέος ΦΑΠ να διαμορφωθεί σε επίπεδα που να μπορούν να ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι.

Σε επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάννη Στουρνάρα η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι ο στόχος για έσοδα ύψους 3,2 δισ. ευρώ ετησίως από το νέο ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας είναι απόλυτα ανέφικτος, ότι το υπουργείο επιχειρεί να μονιμοποιήσει το «χαράτσι» που αποτελεί φορολογία δημευτικού χαρακτήρα και ότι αν επικρατήσουν αυτές οι απόψεις η χώρα κινδυνεύει με πλήρη δημοσιονομική αποτυχία.

Επίσης, η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει στην επιστολή της ότι οι προτάσεις της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών αποβλέπουν στο να είναι δίκαιη η κατανομή των φορολογικών βαρών έτσι ώστε καθένας να πληρώνει το φόρο που αναλογεί στη δική του περιουσία, και όχι κάποιοι να απαλλάσσονται και κάποιοι
άλλοι να φορτώνονται, εκτός από τους δικούς τους, και τους φόρους που αντιστοιχούν στις περιουσίες των άλλων.

Αποβλέπουν επίσης στο να αντιστοιχούν τα βάρη αυτά στην πραγματική τρέχουσα φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.

Την ίδια στιγμή η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι «ακίνητη περιουσία στη χώρα αυτή απέκτησαν όχι αυτοί που κέρδιζαν πολλά χρήματα, αλλά εκείνοι που δούλεψαν σκληρά
και αποταμίευαν. Ουδείς δικαιούται να περιφρονεί τους κόπους και τις θυσίες τους και να τους μεταβάλει σε ισόβιους φόρου υποτελείς, αυτούς και τα παιδιά τους, ακριβώς γι' αυτή τους την επιλογή».

Για το λόγο αυτό ζητούν οι ιδιοκτήτες να κληθούν άμεσα και να συμμετάσχουν σε ουσιαστική διαβούλευση για το νέο φόρο.

Πηγή : tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις