Πέμπτη

ΔΝΤ: Αν θέλετε να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις, μαζέψτε φόρους


Τη «σημαντική δουλειά» που έκανε μέχρι τώρα η Ελλάδα για τη δημοσιονομική εξυγίανση αναγνωρίζει μεν το ΔΝΤ, ζητά ωστόσο να υπάρξει σημαντική βελτίωση στη φορολογική διοίκηση.

Παράλληλα, αναδεικνύει σε σημείο-«κλειδί» των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, το φορολογικό, καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να πετύχει απτά αποτελέσματα στην είπραξη φόρων, προκειμένου να μην υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Με δηλώσεις του την Πέμπτη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κ. Ουίλιαμ Μάρεϊ, υπογράμμισε ότι από την επιτυχία της φορολογικής μεταρρύθμισης θα εξαρτηθούν και οι αποφάσεις για τα εργασιακά.

Ο ίδιος πάντως απέφυγε να απαντήσει για τη σχετική έκθεση του ΔΝΤ και της ΕΕ, που αφορά στο φορολογικό.

Αναφορικά με τη φορολογία, ο κ. Μάρεϊ επισήμανε ότι, αν υπάρξει περισσότερη πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και κυρίως στην αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων, τότε η κυβέρνηση μπορεί να αποφύγει περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων 25.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι η προσαρμογή του επιπέδου της απασχόλησης εξαρτάται από την προσπάθεια των ελληνικών αρχών να γίνει καλύτερη δουλειά στην είσπραξη των φόρων και ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Ο κ. Μάρεϊ σημείωσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο για το απαιτούμενο προσωπικό σε κάθε δημόσια υπηρεσία και ότι οι κρίσιμες θέσεις δεν θα επηρεαστούν και πως μπορεί να υπάρξουν προσαρμογές.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν έχουν συζητήσει αριθμούς για απολύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι το «τελικό αποτέλεσμα» θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος.

Για τον κ. Πολ Τόμσεν επισήμανε ότι θα βρίσκεται στην Ελλάδα αρχές της επόμενης εβδομάδας και ότι ήδη βρίσκεται στη χώρα μας τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, το οποίο, σε συνεργασία με την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα αξιολογεί την πρόοδο του προγράμματος και ότι η αποστολή της Τρόικας θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου.

Τόνισε ακόμη ότι το ΔΝΤ ερευνά το θέμα της επιμήκυνσης και την αξιολόγηση του προγράμματος για την Ελλάδα με βάση το άρθρο IV του καταστατικού του, ενώ θα ετοιμαστεί σχετική έκθεση.


Πηγή : protothema.gr

Πρόσωπα

Ακης Τσοχατζόπουλος Αμαντέου Αλταφάζ Ανγκελα Μέρκελ Άννα Διαμαντοπούλου Αρθούρος Ζερβός Β. Ράπανος Βγενόπουλος Βενιζέλος Βέρνερ Φάιμαν Γ. Μουρμούρα Γιώργος Ζανιάς Γκ. Χαρδούβελης Δημήτρης Δασκαλόπουλος Δώρα Δώρα Αγγελοπούλου Εβαλντ Νοβότνι Ευ. Βενιζέλος Ευ. Βενιζέλου Ευ.Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ζαν Μαρκ Ντανιέλ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Θέμης Σαρανταένας Θεόδωρος Πάγκαλος Κλ. Ναυπάκτου Κριστίν Λαγκάρντ Λ. Παπαδήμος Λοβέρδος Λουκάς Παπαδήμος Λυκούργος Μ. Ντράγκι Μ. Τσαμάζ Μάριο Μόντι Μέρκελ Μιχάλης Σάλλας. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Μπαρόζο Μπάστας Χάρης Νικου Ασκουνη Νίκου Χρυσικόπουλου Ντάλαρα Π. Οικονόμου Παπαδήμος Παπακωσταντίνου Παπούλιας Παραίτηση Καπελέρη Πολ Καζέριαν Πολ Τόμσεν Προβόπουλος Ρουμελιώτης Σάιμον Ο΄Κόνορ Σαμαράς Σαρκοζί Σόιμπλε Στουρνάρας Τσάρλς Νταλάρα Τσαρλς Νταλάρα. Φίλιππος Σαχινίδης

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων
Ελεύθερη και Δωρεάν Καταχώρηση για Πάντα.

οι σελίδες...

με άλλη ματιά

Popular Posts

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις