Translate

«Δεν υπάρχει θέμα άμεσων απολύσεων» λέει ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν


Διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο έδωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, ο οποίος τόνισε ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους περιγράφονται ξεκάθαρα στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Ο Σάιμον Ο΄Κόνορ υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της μείωσης του εργατικού δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 έως το 2015, σε σχέση με τα επίπεδα του 2010, 25.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2013 από τους οποίους 12.500 το πρώτο εξάμηνο φέτος. Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν υπενθύμισε την αναφορά που υπάρχει στο Μνημόνιο σύμφωνα με την οποία, στο σχέδιο κινητικότητας της κυβέρνησης το μετακινούμενο προσωπικό μπορεί να παραμείνει έως ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (υποκαθιστώντας τις αποζημιώσεις απολύσεων), ενώ βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας και επανεκπαίδευσης, κάτι που θα βοηθήσει την μετάβαση μεταξύ θέσεων εργασίας, προς τον ιδιωτικό τομέα εάν είναι αναγκαίο.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο Σάιμον Ο΄Κόνορ, το Γιούρογκρουπ καθόρισε ότι προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου είναι η ολοκλήρωση των σχεδίων στελέχωσης για τα κύρια υπουργεία και ότι αυτά τα σχέδια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εντοπιστούν περιττές θέσεις και υπάλληλοι και σε αυτή τη βάση θα καθοριστούν τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014. Η συμμόρφωση με αυτό το προαπαιτούμενο θα εκτιμηθεί κατά την επόμενη αξιολόγηση της Τρόικα η οποία αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις