Translate

Κρίσιμη διαπραγμάτευση για διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας διαπραγματεύονται, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα η Τρόικα, η νέα διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και οι συνδικαλιστές, με παράλληλη όμως μεσοσταθμική μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 30%.

Οι διαπραγματεύσεις έλαβαν αυτή τη δραματική τροπή, έπειτα από την πίεση να μην υπάρξουν απολύσεις στο ΤΤ, αλλά να βρεθεί μία άλλη φόρμουλα, πιο ήπια για το πέρασμα του ιδρύματος στη νέα εποχή της ιδιωτικοποίησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την «υποχώρηση» από την αρχική θέση για απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων έκανε η Τρόικα.

Το βάρος, όμως, της απόφασης για τη νέα φόρμουλα, δηλαδή την αποδοχή της μείωσης των μισθών, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, έχει τώρα η συνδικαλιστική ηγεσία του σωματείου, η οποία προβληματίζεται, αλλά δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επί του συγκεκριμένου σχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι, το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την απόφασή του για τη διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα.

Πηγή : protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις