Δευτέρα

Παγίδα φόρων στη μεσαία τάξη


Ειδικό ένθετο - Ολο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - Χαμένοι όλοι με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ - Πόσα θα πληρώσουν επαγγελματίες-επιχειρήσεις - Τι αλλάζει για τεκμήρια, «πόθεν έσχες», ακίνητα - Στο 15% ο φόρος στους τόκους των καταθέσεων

«Παγίδα» πρόσθετων φόρων σε όλα τα εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ τον χρόνο, στους ελεύθερους επαγγελματίες που μέχρι τώρα κρύβονταν κάτω από το αφορολόγητο όριο, στους ιδιοκτήτες γης και ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια και αύξηση της επιβάρυνσης για όσους έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα αποτελεί το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει η  κυβέρνηση την Τρίτη στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο κρύβει και «παγίδες» τεκμηρίων - αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων - ενώ προβλέπει ότι από το 2014 θα φορολογηθούν για πρώτη χρονιά οι αγρότες με βάση τα κέρδη που θα προκύπτουν από τα βιβλία εσόδων και εξόδων που πρέπει να τηρούν από τον Ιανουάριο.  
Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας «η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι ακόμη μεγάλες σε αρκετές εισοδηματικές τάξεις. Προσπαθούμε να διευρύνουμε τη φορολογική βάση. Για τα "μεγάλα ψάρια" δεν αρκεί μόνο η φορολογική  κλίμακα, πρέπει να δουλέψει και ο ελεγκτικός μηχανισμός, και να δραστηριοποιηθεί η Δικαιοσύνη».
Οπως είπε «με το νέο Φορολογικό τα εισοδήματα ως 25.000 ευρώ ωφελούνται. Το 80% του κόσμου ανήκει στην κατηγορία αυτή. Επίσης προβλέπεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, που είναι πλήρης για εισοδήματα ως τα 18.000 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το παλαιό αφορολόγητο των 9.000 ευρώ».
«Το Βήμα» παρουσιάζει το νέο Φορολογικό, με κλίμακες και παραδείγματα για τη φορολογία εισοδημάτων μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, κερδών, τόκων, δικαιωμάτων κ.λπ., τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, το νέο πλέγμα τεκμηρίων διαβίωσης και «πόθεν έσχες», αλλά και τι ισχύει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.   
Με το νομοσχέδιο θεσπίζονται αυστηρές διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με πρώτη την «ευθύνη των διοικούντων νομικά πρόσωπα». Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι «τα πρόσωπα που είναι διευθυντές, διαχειριστές ή διευθύνοντες σύμβουλοι και εκκαθαριστές ΑΕ κατά τον χρόνο της διάλυσης ή συγχώνευσής τους, ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα για την πληρωμή του φόρου που οφείλεται από τα νομικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από τον χρόνο βεβαίωσης».Πηγή : tovima.gr

Πρόσωπα

Ακης Τσοχατζόπουλος Αμαντέου Αλταφάζ Ανγκελα Μέρκελ Άννα Διαμαντοπούλου Αρθούρος Ζερβός Β. Ράπανος Βγενόπουλος Βενιζέλος Βέρνερ Φάιμαν Γ. Μουρμούρα Γιώργος Ζανιάς Γκ. Χαρδούβελης Δημήτρης Δασκαλόπουλος Δώρα Δώρα Αγγελοπούλου Εβαλντ Νοβότνι Ευ. Βενιζέλος Ευ. Βενιζέλου Ευ.Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ζαν Μαρκ Ντανιέλ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Θέμης Σαρανταένας Θεόδωρος Πάγκαλος Κλ. Ναυπάκτου Κριστίν Λαγκάρντ Λ. Παπαδήμος Λοβέρδος Λουκάς Παπαδήμος Λυκούργος Μ. Ντράγκι Μ. Τσαμάζ Μάριο Μόντι Μέρκελ Μιχάλης Σάλλας. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Μπαρόζο Μπάστας Χάρης Νικου Ασκουνη Νίκου Χρυσικόπουλου Ντάλαρα Π. Οικονόμου Παπαδήμος Παπακωσταντίνου Παπούλιας Παραίτηση Καπελέρη Πολ Καζέριαν Πολ Τόμσεν Προβόπουλος Ρουμελιώτης Σάιμον Ο΄Κόνορ Σαμαράς Σαρκοζί Σόιμπλε Στουρνάρας Τσάρλς Νταλάρα Τσαρλς Νταλάρα. Φίλιππος Σαχινίδης

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων
Ελεύθερη και Δωρεάν Καταχώρηση για Πάντα.

οι σελίδες...

με άλλη ματιά

Popular Posts

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις