Translate

«Οι Έλληνες τήρησαν τις υποσχέσεις τους»


Η έκθεση της τρόικας επιδόθηκε τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στους ευρωπαίους ηγέτες και είναι "θεμελιωδώς θετική" επειδή η Αθήνα "τήρησε τις υποσχέσεις της", δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση των πιστωτών της Αθήνας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), από την οποία εξαρτάται η καταβολή μιας δόσης της βοήθειας ύψους 31,2 δισεκ. ευρώ, "είναι θεμελιωδώς θετική επειδή οι Έλληνες τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Τώρα είναι η σειρά μας να τηρήσουμε τις δικές μας υποσχέσεις, όμως προηγουμένως χρειαζόμαστε αποσαφηνίσεις όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", δήλωσε ο Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δήλωσε πως δεν θα υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης κατά τις σημερινές συνομιλίες στις Βρυξέλλες, καθώς αρκετά θέματα παραμένουν ανοικτά - περιλαμβανομένου του ζητήματος αν θα δοθούν στην Αθήνα επιπλέον δύο χρόνια για να θέσει υπό έλεγχο το χρέος της.

"Θα συζητήσουμε τα θέματα σήμερα. Δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε τελική απόφαση", δήλωσε ο Γιούνκερ προσθέτοντας πως τα εθνικά κοινοβούλια έχουν επίσης λόγο.


Πηγή : real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις