Translate

Γερμανία: 46% υπέρ και 45% κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ


Διίστανται οι απόψεις των γερμανών πολιτών ως προς την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη όπως φανερώνει έρευνα που διενεργείται για λογοριασμό του κρατικού δικτύου ZDF.

Ειδικότερα, σε ποσοστό 46% οι Γερμανοί επιθυμούν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, ενώ σε ποσοστό 45% δηλώνουν ότι προτιμούν η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή.

Συγκρινόμενη με αντίστοιχη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο, η εν λόγω μελέτη φανερώνει αύξηση των Γερμανών που είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ: μόλις το 31% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει ότι επιθυμεί την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, με το 61% να δηλώνει το αντίθετο.

Βάσει πάντως, με τα ευρήματα του ίδιας σφυγμομέτρησης, το 57% των Γερμανών αντιτίθεται στο ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περαιτέρω οικονομική βοήθεια, ενώ το 32% βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Σχετικά με τις πολιτικές επιλογές

Οι απαντήσεις σε άλλα ερωτήματα της έρευνας, δείχνουν τους Χριστιανοδημοκράτες να προηγούνται με ποσοστό, σταθερά, στο 38%, ωστόσο οι Σοσιαλδημοκράτες είναι οι μόνοι που κερδίζουν δύο μονάδες και φθάνουν στο 31%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες περιορίζονται στο 4%, κάτω από το όριο του 5%, οι Πράσινοι χάνουν μια μονάδα πέφτοντας στο 12%, όσο χάνουν και οι Πειρατές, οι οποίοι βρίσκονται, πάντως, στο 5%. Η Αριστερά μένει σταθερή στο 6%.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή καγκελάριου, η Ανγκελα Μέρκελ προηγείται με 49%, έναντι 40% του σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου Πέερ Στάινμπρουκ. Αν πάντως οι Γερμανοί ψήφιζαν και για αμερικανό πρόεδρο, θα εξέλεγαν τον Μπαράκ Ομπάμα με 89%, ενώ μόνο το 2% θα προτιμούσε τον Μιτ Ρόμνεϊ.


Πηγή : tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις