Translate

Παγκόσμια Τράπεζα: Η τεχνογνωσία μας θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη και στην Ελλάδα


Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ εκτίμησε από το Βερολίνο ότι η τεχνογνωσία του ιδρύματος θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, κυρίως για την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει οποιαδήποτε χώρα το ζητήσει.

«Πιστεύουμε ότι οι ομάδες μας και η τεχνογνωσία μας όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες σε χώρες όπως η Ελλάδα», δήλωσε ο Κιμ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ντιρκ Νίμπελ.

Ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Ιουλίου, επισήμανε ότι το ίδρυμα θα μπορούσε να προσφέρει την τεχνογνωσία του όσον αφορά την εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής βοήθειας, προστασίας του περιβάλλοντος ή και μεθόδους για την ενίσχυση των επενδύσεων.

«Όμως δεν μπορούμε να παρέμβουμε αν δεν μας το ζητήσουν», υπογράμμισε ο Κιμ.

Ο Νίμπελ από την πλευρά του σημείωσε ότι για τα τρέχοντα προβλήματα της ευρωζώνης πρέπει να βρεθεί «προφανώς μια ευρωπαϊκή και όχι παγκόσμια λύση».

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις