Translate

ΣΔΟΕ: Πρωταθλήτρια στη φοροδιαφυγή η Κέρκυρα

Εκτός ελέγχου τα ποσοστά παραβατικότητας στις τουριστικές περιοχές


Πέρα από κάθε φαντασία είναι τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ΣΔΟΕ από 638 ελέγχους που πραγματοποίησε το χρονικό διάστημα από 24 έως 28 Αυγούστου σε ολόκληρη την επικράτεια.

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 350 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 2.530 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 54,9%.

Ωστόσο, τα στοιχεία που σοκάρουν τους συνεπείς φορολογούμενους είναι το γεγονός ότι στην Κέρκυρα το ποσοστό φοροδιαφυγής ανέρχεται σε 96% καθώς σε 25 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε αντίστοιχο αριθμό καταστημάτων οι 24 είχαν υποπέσει συνολικά σε 92 φορολογικές παραβάσεις με πιο συνηθισμένη αυτή της μη έκδοσης αποδείξεων.

Δευτεραθλήτριες οι περιοχές της Καβάλας και της Ξάνθης όπου το ποσοστό παραβατικότητας ανέρχεται σε 92,3% και το «χάλκινο» μετάλλιο πηγαίνει στην Κεφαλονιά όπου σε 12 ελέγχους σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα τα 10 δεν έκοβαν αποδείξεις με το ποσοστό παραβατικότητας να φθάνει στο 83,3%.

Πολύ υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής καταγράφονται στην Κορινθία (81,3%), στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου (77,8%), στη Σάμο (64%) κτλ. Οι πιο συνεπείς φορολογικά επαγγελματίες καταγράφονται στα Ιωάννινα καθώς το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας ανέρχεται σε μόλις 14,3%!


Δείτε τον πίνακα με τα αποτελέσματα των θερινών ελέγχων του ΣΔΟΕ ΕΔΩ


Πηγή : tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις