Παρασκευή

Εμπορική Τράπεζα: Από Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις για την πώληση

Στο μικροσκόπιο της Credit Agricole οι προσφορές Εθνικής, Alpha και Eurobank


Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας εκτιμάται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας, από τη μητρική Credit Agricole, καθώς συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του γαλλικού ομίλου.

Μετά την πάροδο περίπου επτά ετών από τότε που το πλειοψηφικό πακέτο της Εμπορικής πέρασε σε γαλλικά χέρια, έρχεται όπως δείχνουν οι μέχρις στιγμής εξελίξεις η στιγμή να ενσωματωθεί σε έναν από τους τρεις μεγαλύτερους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους που έχουν υποβάλει προσφορές και συγκεκριμένα της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank.

Οι τρεις τραπεζικοί όμιλοι έχουν προχωρήσει σε προσφορές για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνες με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής του νέου ιδιοκτήτη της Εμπορικής Τράπεζας θα αλλάξει τα δεδομένα του εγχώριου τραπεζικού χάρτη.

Με τη σειρά τους, οι τραπεζικοί όμιλοι που δεν θα καταφέρουν τελικά να αποκτήσουν την Εμπορική Τράπεζα θα στραφούν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στις εξελίξεις που συνδέονται με το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Εξελίξεις αναμένονται και στον χώρο των μικρότερων σε μέγεθος τραπεζών, καθώς και σε ξένους τραπεζικούς ομίλους που ενδεχομένως εκδηλώσουν επίσημα την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από την ελληνική αγορά.


Πηγή : tovima.gr

Πρόσωπα

Ακης Τσοχατζόπουλος Αμαντέου Αλταφάζ Ανγκελα Μέρκελ Άννα Διαμαντοπούλου Αρθούρος Ζερβός Β. Ράπανος Βγενόπουλος Βενιζέλος Βέρνερ Φάιμαν Γ. Μουρμούρα Γιώργος Ζανιάς Γκ. Χαρδούβελης Δημήτρης Δασκαλόπουλος Δώρα Δώρα Αγγελοπούλου Εβαλντ Νοβότνι Ευ. Βενιζέλος Ευ. Βενιζέλου Ευ.Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ζαν Μαρκ Ντανιέλ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Θέμης Σαρανταένας Θεόδωρος Πάγκαλος Κλ. Ναυπάκτου Κριστίν Λαγκάρντ Λ. Παπαδήμος Λοβέρδος Λουκάς Παπαδήμος Λυκούργος Μ. Ντράγκι Μ. Τσαμάζ Μάριο Μόντι Μέρκελ Μιχάλης Σάλλας. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Μπαρόζο Μπάστας Χάρης Νικου Ασκουνη Νίκου Χρυσικόπουλου Ντάλαρα Π. Οικονόμου Παπαδήμος Παπακωσταντίνου Παπούλιας Παραίτηση Καπελέρη Πολ Καζέριαν Πολ Τόμσεν Προβόπουλος Ρουμελιώτης Σάιμον Ο΄Κόνορ Σαμαράς Σαρκοζί Σόιμπλε Στουρνάρας Τσάρλς Νταλάρα Τσαρλς Νταλάρα. Φίλιππος Σαχινίδης

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων
Ελεύθερη και Δωρεάν Καταχώρηση για Πάντα.

οι σελίδες...

με άλλη ματιά

Popular Posts

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις