Translate

Alpha Bank: Πρόταση για εξαγορά της Εμπορικής


Πρόταση για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας ανακοίνωσε πως υπέβαλε η Alpha Bank στην Credit Agricole.

Η Alpha εκτιμά ότι «με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, συμβάλλει στην αξιόπιστη αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Πάντως, η τράπεζα διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της με την Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συζητήσεις της Credit Agricole με ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους για επίτευξη στρατηγικής συμμαχίας συνεχίζονται και δεν έχει ακόμα κλείσει καμιά συμφωνία.

Στόχος της γαλλικής τράπεζας, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να καταλήξουν οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με τους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους, ώστε να επιτευχθεί στρατηγική συνεργασία, με τη μορφή συγχώνευσης, που θα αναβαθμίζει την παρουσία της Εμπορικής στην Ελλάδα. Στο νέο σχήμα, που θα προκύψει, η Credit Agricole προτίθεται να έχει σημαντικό ποσοστό, διατηρώντας έτσι την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Πηγή : naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις