Δευτέρα

Η ΕΤΕπ κλείνει τις στρόφιγγες προς την Ελλάδα


Νέο τρόπο διανομής του κοινοτικού χρήματος και εναλλακτικές πηγές κεφαλαίων αναζητά η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να περιορίσει στο ήμισυ τη μόχλευση προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αναβάλει τα δάνεια για την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στην ελληνική κυβέρνηση από κοινοτικά στελέχη, την προηγούμενη εβδομάδα το συμβούλιο της ΕΤΕπ αποφάσισε να περιορίσει από 1 προς 2 στο 1 προς 1 την μόχλευση για δάνεια προς μικρομεσαίους.

Πρόκειται για το Ταμείο Εγγυήσεων που πανηγυρικά είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο με συμφωνία μεταξύ ΕΤΕπ και υπουργείου Ανάπτυξης και αποτελούσε το βασικό όχημα τόνωσης της αγοράς. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση, θα φτιαχνόταν «από πόρους του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, οι οποίοι με αντίστοιχη μόχλευση από την ΕΤΕπ με σχέση 1:2» θα παρείχαν ρευστότητα στην ελληνική αγορά. Η απόφαση τελικά μειώνει τουλάχιστο στο μισό το ποσό.

Χειρότερη είναι η κατάσταση με τα περίφημα ομόλογα έργων που θα έβαζαν εμπρός, μετά από πολύμηνη απραξία, τα μεγάλα έργα υποδομής με μόχλευση 1 προς 3, ενώ πλέον ερωτήματα δημιουργούνται για προγράμματα της ΕΤΕπ με την Ελλάδα αξίας 2 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από το 2011 και για νέα δάνεια προς ενεργειακές ΔΕΚΟ.

Πηγή : protothema.gr

Πρόσωπα

Ακης Τσοχατζόπουλος Αμαντέου Αλταφάζ Ανγκελα Μέρκελ Άννα Διαμαντοπούλου Αρθούρος Ζερβός Β. Ράπανος Βγενόπουλος Βενιζέλος Βέρνερ Φάιμαν Γ. Μουρμούρα Γιώργος Ζανιάς Γκ. Χαρδούβελης Δημήτρης Δασκαλόπουλος Δώρα Δώρα Αγγελοπούλου Εβαλντ Νοβότνι Ευ. Βενιζέλος Ευ. Βενιζέλου Ευ.Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ζαν Μαρκ Ντανιέλ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Θέμης Σαρανταένας Θεόδωρος Πάγκαλος Κλ. Ναυπάκτου Κριστίν Λαγκάρντ Λ. Παπαδήμος Λοβέρδος Λουκάς Παπαδήμος Λυκούργος Μ. Ντράγκι Μ. Τσαμάζ Μάριο Μόντι Μέρκελ Μιχάλης Σάλλας. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Μπαρόζο Μπάστας Χάρης Νικου Ασκουνη Νίκου Χρυσικόπουλου Ντάλαρα Π. Οικονόμου Παπαδήμος Παπακωσταντίνου Παπούλιας Παραίτηση Καπελέρη Πολ Καζέριαν Πολ Τόμσεν Προβόπουλος Ρουμελιώτης Σάιμον Ο΄Κόνορ Σαμαράς Σαρκοζί Σόιμπλε Στουρνάρας Τσάρλς Νταλάρα Τσαρλς Νταλάρα. Φίλιππος Σαχινίδης

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων
Ελεύθερη και Δωρεάν Καταχώρηση για Πάντα.

οι σελίδες...

με άλλη ματιά

Popular Posts

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις