Translate

ΕΣΕΕ: Ζητά άμεση προώθηση προγραμμάτων ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, από τη νέα κυβέρνηση


«Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση είναι ευέλικτη αριθμητικά και ποιοτική ονομαστικά. Ελπίζουμε να είναι και μακράς πνοής. Ο αριθμός των υπουργείων είναι πράγματι ανάλογος των υπουργών και υφυπουργών, όμως αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν η άσκηση της πολιτικής θα συνοδεύεται και από την ικανότητα των συμμετεχόντων να αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες που επιβάλλει η συγκυρία. Όσοι, λοιπόν, δεν νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους προλαβαίνουν να μην αναλάβουν υπουργικούς θώκους, εάν δεν είναι διατεθειμένοι να «τσαλακώσουν» την εικόνα τους προς όφελος του γενικότερου συμφέροντος».

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνοντας:

«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να βγάλει από το λεξιλόγιό της δύο λέξεις, τη δραχμή και τις εκλογές. Η δραχμή έχει πλέον μόνο ιστορική αξία και η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να μας απασχολήσει ξανά τον Ιούνιο του 2014 όπου θα λάβουν χώρα οι Ευρωεκλογές και οι Αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ καλεί επίσης την κυβέρνηση να προωθήσει δυναμικά τα προγράμματα υποστήριξης των δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας ότι η άμεση εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος του «Ζαππείου», η προώθηση των 18 βημάτων που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία, τα 6 σημεία του ΠΑΣΟΚ και οι 3 προϋποθέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη, από κομματικές προεκλογικές υποσχέσεις αποτελούν πλέον δεσμεύσεις της νέας Κυβέρνησης.

Το κλίμα και η κατάσταση στην αγορά, καταλήγει ο κ. Κορκίδης, δεν αντιστρέφεται με λόγια τραπεζιτών και θεωρίες καθηγητών, αλλά με έργα και πολιτική βούληση που θα βάλουν επιτέλους τέλος στη νεανική, επιχειρηματική, καταθετική και ναυτιλιακή μετανάστευση καθώς και σε κάθε άλλη αιμορραγία της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις