Παρασκευή

Attica Bank: «Στόχος να παραμείνουμε αυτοδύναμοι»


«Στόχος της Attica Bank είναι να παραμείνει υγιής και αυτοδύναμη ώστε να διαδραματίσει στην επόμενη μέρα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το ρόλο που της αναλογεί.

Να γίνει ο ισχυρός πυλώνας των μεσαίων τραπεζών και να σταθεί χρηματοδοτικά στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, στον κλάδο του τουρισμού, της ενέργειας και της αγροτικής παραγωγής» τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου της Attica Bank Ιωάννης Γαβρίλης, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που συνήλθε σήμερα με απαρτία 86,112%.

Εντός του 2012, σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, ο όμιλος θα προχωρήσει με βάση τις ανάγκες και υπό την καθοδήγηση των εποπτικών αρχών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και στην έκδοση ομολογιακού δανείου έτσι ώστε να μη χρειαστεί να απευθυνθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβρίλη η τράπεζα κατείχε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που αντιστοιχούσαν σε μόλις 4,1% του ενεργητικού της και μετά την ολοκλήρωση του PSI τα βασικά εποπτικά της κεφάλαια διαμορφώνονται στο 8,7%, ποσοστό που ξεπερνά το 9% εάν συνυπολογιστεί και ο αναβαλλόμενος φόρος.

«Είμαστε η μόνη τράπεζα που τήρησε τις δεσμεύσεις όσον αφορά τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας χωρίς να ζητήσει ούτε 1 ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μετά την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής ενίσχυσης στοχεύουμε στην αυτονομία και στη μετατροπή της Τράπεζας σε πιστωτικό ίδρυμα των υγιών ταμείων, στη μετοχική σύνθεση της οποίας θα μετέχουν βεβαίως και ιδιώτες επενδυτές». Ο επικεφαλής της τράπεζας ζήτησε την έγκριση της Γ.Σ. ώστε το Δ.Σ. να προχωρήσει στους όρους της αύξησης. 

Αισιοδοξία για σταθερή κυβέρνηση

Ο κ. Γαβρίλης δήλωσε αισιόδοξος για το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης. «Δεν έπαψα ποτέ να πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Τις τελευταίες ημέρες ενισχύθηκε η αισιοδοξία μου, καθώς σε πολιτικό επίπεδο διαφαίνεται ότι τέθηκαν οι βάσεις για μια σταθερή επόμενη μέρα. Η νέα κυβέρνηση έχει καθήκον να υλοποιήσει ένα σταθεροποιητικό πρόγραμμα που θα απαλλάξει την ελληνική οικονομία από τις χρόνιες στρεβλώσεις αλλά και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση είναι να διευκρινίσει πάνω σε ποιο μοντέλο ανάπτυξης θα οικοδομηθεί η ελληνική οικονομία μέσα στα επόμενα χρόνια». 

Πηγή : euro2day.gr

Πρόσωπα

Ακης Τσοχατζόπουλος Αμαντέου Αλταφάζ Ανγκελα Μέρκελ Άννα Διαμαντοπούλου Αρθούρος Ζερβός Β. Ράπανος Βγενόπουλος Βενιζέλος Βέρνερ Φάιμαν Γ. Μουρμούρα Γιώργος Ζανιάς Γκ. Χαρδούβελης Δημήτρης Δασκαλόπουλος Δώρα Δώρα Αγγελοπούλου Εβαλντ Νοβότνι Ευ. Βενιζέλος Ευ. Βενιζέλου Ευ.Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ζαν Μαρκ Ντανιέλ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Θέμης Σαρανταένας Θεόδωρος Πάγκαλος Κλ. Ναυπάκτου Κριστίν Λαγκάρντ Λ. Παπαδήμος Λοβέρδος Λουκάς Παπαδήμος Λυκούργος Μ. Ντράγκι Μ. Τσαμάζ Μάριο Μόντι Μέρκελ Μιχάλης Σάλλας. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Μπαρόζο Μπάστας Χάρης Νικου Ασκουνη Νίκου Χρυσικόπουλου Ντάλαρα Π. Οικονόμου Παπαδήμος Παπακωσταντίνου Παπούλιας Παραίτηση Καπελέρη Πολ Καζέριαν Πολ Τόμσεν Προβόπουλος Ρουμελιώτης Σάιμον Ο΄Κόνορ Σαμαράς Σαρκοζί Σόιμπλε Στουρνάρας Τσάρλς Νταλάρα Τσαρλς Νταλάρα. Φίλιππος Σαχινίδης

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων
Ελεύθερη και Δωρεάν Καταχώρηση για Πάντα.

οι σελίδες...

με άλλη ματιά

Popular Posts

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις