Translate

Independent: «Αναστάτωση στις αγορές από τα αυξημένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ»


Η βρετανική εφημερίδα εστιάζει, με σημερινό της άρθρο, στην αστάθεια που προκάλεσε στις αγορές η αύξηση της προτίμησης των ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά κατέδειξαν νέες δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα.

Λίγο νωρίτερα, η αγωνία των Ευρωπαίων επενδυτών είχε «καλμάρει» στο άκουσμα της «καλής θέσης», κατά τις προηγούμενες ημέρες, στην οποία βρισκόταν η Νέα Δημοκρατία, ένα μνημονιακό κόμμα.

Η κυρίως αναστάτωση αφορά στο ποιος θα αποδειχθεί νικητής των εκλογών και αν η Ελλάδα θα διοικείται από μνημονιακή ή αντι-μνημονιακή κυβερνητική παράταξη.

Οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπως γράφει ο Independent «δημιούργησαν μία μπερδεμένη εικόνα σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα λίγο πριν από τις εκλογές, πράγμα το οποίο, επίσης, θα καθορίσει το εάν η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ ή όχι».

Η μία εμφανίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε «ισοπαλία», η άλλη τη ΝΔ μπροστά και η τρίτη, τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.
«Τριγμοί» και στην Ισπανία

Τα αποτελέσματά τους, έστειλαν ηλεκτρικά κύματα και στην Ισπανία, όπου, λόγω του τεράστιου κόστους δανεισμού της –που βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των δέκα τελευταίων ετών- το ΧΑ της Μαδρίτης «βούτηξε» σε εννεαετές χαμηλό.

Επιπλέον, με επιβαρυμένη την χρηματιστηριακή σκηνή, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Luis de Guindos αναγκάστηκε να αρνηθεί την ύπαρξη κρυφού σχεδίου διάσωσης, με τη βοήθεια κρατικών κονδυλίων, της χρεωμένης  Bankia.

Πηγή : protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις