Translate

Καστοριά: Αντιστάθηκε στην κρίση η Διεθνής Έκθεση Γούνας


Κόντρα στην κρίση κινήθηκε η φετινή 37η διεθνής έκθεση γούνας στην Καστοριά, καθώς στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της, από 4 έως 7 Μαΐου, υπεγράφησαν εμπορικές πράξεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και χιλιάδες προϊόντα άλλαξαν χέρια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, από τις εισόδους εμπορευμάτων, εξήχθησαν -μεταξύ άλλων- σε μόλις τέσσερις μέρες 1.287 γούνινα ενδύματα, 5.892 γουνοδέρματα μεγάλης αξίας και 202 άλλα είδη όπως μπουφάν, γιλέκα, αξεσουάρ και τσάντες.

«Σε μια δύσκολη περίοδο, τα καταφέραμε. Νομίζω ότι γίνανε εμπορικές πράξεις, πολύ μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά. Τα εμπορεύματα που πωλήθηκαν (σ.σ. τα γούνινα ενδύματα μόνο) ήταν περισσότερα κατά 30% κι έγινε τζίρος πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οι εμπορικοί επισκέπτες αυξήθηκαν πάνω από 20%, στους 1.135. Είχαμε καταγεγραμμένους 531 Ρώσους και 27 Λευκορώσους εμπόρους, ενώ από την Τουρκία είχαμε λίγο λιγότερους από πέρυσι», δήλωσε μετά το κλείσιμο της έκθεσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Ηρακλής Καλλισθένης.

Συνολικά την φετινή διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 160 εκθέτες, επισκέφτηκαν 4.550 άτομα από 36 χώρες.

Από την Καστοριά στο Χονγκ Κονγκ

Στο μεταξύ, οι επιδείξεις μόδας στην πασαρέλα της έκθεσης, δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχες μεγάλες διοργανώσεις τους εξωτερικού. Συνολικά 15 εταιρείες παρουσίασαν στην πασαρέλα τις νέες τάσεις, «αποκαλύπτοντας την ομορφιά της γούνας, μέσα από ένα ταξίδι στον κόσμο από την Καστοριά, ως το Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Μόσχα, Ντουμπάι, Φρανκφούρτη, Κοπεγχάγη, Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ, σε όλες τις διεθνείς αγορές του κλάδου της γούνας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Γουνοποιών.

Ιδιαίτερο χαρακτήρα έδωσε στις επιδείξεις μια ομάδα φοιτητών μόδας από τη Φιλανδία, η οποία άνοιξε και την επίδειξη. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές του Central Ostobothnia University of Applied Sciences της Φινλανδίας (CENTRIA), το οποίο έχει ως κύριο αντικείμενο σπουδών τη γούνα, παρουσίασε ενδύματα με νεανικό και ξεχωριστό ντιζάιν.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τέλος, ο διαγωνισμός σχεδίου γούνας, στη διάρκεια του οποίου ψηφίστηκαν ηλεκτρονικά από τους εμπορικούς επισκέπτες οι συμμετοχές που διακρίθηκαν από άποψη καλύτερου σχεδίου, μοντέρνας τεχνοτροπίας και καλύτερου περίπτερου.

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις