Τρίτη

Τίτλοι τέλους για τη συγχώνευση Alpha - Eurobank


Τίτλοι τέλους στο σήριαλ του παρ΄ ολίγον γάμου Alpha Bank και Eurobank μπήκαν την Τρίτη, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης της πρώτης για ακύρωση της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Μιλώντας στους μετόχους της Alpha ο πρόεδρος της κ. Γ. Κωστόπουλος εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκησή της σε ανάκληση των αποφάσεων συνένωσης με την Eurobank.

Όπως είπε, το ενιαίο σχήμα θα χρειαζόταν 9 δισ. ευρώ για την επαναφορά των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας στα ελάχιστα επιτρεπτά όρια, σημειώνοντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε άμεση κρατικοποίησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, δεν ήταν η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των δύο τραπεζών που οδήγησε σε ναυάγιο, αλλά η μεταβολή των οικονομικών συνθηκών που δεν επέτρεπαν την υλοποίηση της συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος της Eurobank κ. Δ. Πολίτης που βρέθηκε στη γενική συνέλευση αφού παραδέχθηκε ότι υπήρξε μεταβολή του οικονομικού περιβάλλοντος, υπογράμμισε ότι αυτή δεν επηρέασε δυσανάλογα τις δύο τράπεζες.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε συνέργειες ύψους 4 δισ. ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank
Η Δεύτερη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Bank, η οποία πραγματοποιήθηκε την 22.5.2012, ενέκρινε την παύση των εργασιών και της εν γένει διαδικασίας συγχωνεύσεως της "Alpha Τράπεζα Α.Ε." δι' απορροφήσεως της "Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias A.E.", την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της από 15ης Νοεμβρίου 2011 Γενικής Συνελεύσεως, την επικύρωση των πάσης φύσεως υλικών πράξεων, δηλώσεων, ανακοινώσεων και δικαιοπραξιών, ως και την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών αυτού, των προστηθέντων, πληρεξουσίων και εντολοδόχων της Τραπέζης, αναφορικά με τη συγχώνευση.

Πηγή : tovima.gr

Πρόσωπα

Ακης Τσοχατζόπουλος Αμαντέου Αλταφάζ Ανγκελα Μέρκελ Άννα Διαμαντοπούλου Αρθούρος Ζερβός Β. Ράπανος Βγενόπουλος Βενιζέλος Βέρνερ Φάιμαν Γ. Μουρμούρα Γιώργος Ζανιάς Γκ. Χαρδούβελης Δημήτρης Δασκαλόπουλος Δώρα Δώρα Αγγελοπούλου Εβαλντ Νοβότνι Ευ. Βενιζέλος Ευ. Βενιζέλου Ευ.Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ζαν Μαρκ Ντανιέλ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Θέμης Σαρανταένας Θεόδωρος Πάγκαλος Κλ. Ναυπάκτου Κριστίν Λαγκάρντ Λ. Παπαδήμος Λοβέρδος Λουκάς Παπαδήμος Λυκούργος Μ. Ντράγκι Μ. Τσαμάζ Μάριο Μόντι Μέρκελ Μιχάλης Σάλλας. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Μπαρόζο Μπάστας Χάρης Νικου Ασκουνη Νίκου Χρυσικόπουλου Ντάλαρα Π. Οικονόμου Παπαδήμος Παπακωσταντίνου Παπούλιας Παραίτηση Καπελέρη Πολ Καζέριαν Πολ Τόμσεν Προβόπουλος Ρουμελιώτης Σάιμον Ο΄Κόνορ Σαμαράς Σαρκοζί Σόιμπλε Στουρνάρας Τσάρλς Νταλάρα Τσαρλς Νταλάρα. Φίλιππος Σαχινίδης

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων
Ελεύθερη και Δωρεάν Καταχώρηση για Πάντα.

οι σελίδες...

με άλλη ματιά

Popular Posts

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις