Translate

Σαχινίδης: Σύντομα η χώρα θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα


Aισιόδοξος ότι σύντομα η χώρα θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011. Παράλληλα, ανέφερε ότι την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια οριοθετεί η αναγκαιότητα για τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την επαναφορά των δημόσιων οικονομικών σε βιώσιμη τροχιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελλάδα κατάφερε σε δύο χρόνια να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Σε όρους πρωτογενούς ελλείμματος, επισημαίνει ο κ. Σαχινίδης, η βελτίωση είναι ακόμη μεγαλύτερη, κατά 8,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, και η απόσταση που έχει διανύσει η χώρα από το έλλειμμα του 2009 είναι μεγάλη.
Ο υπουργός καταλήγει στη δήλωσή του ότι «η συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας, ειδικά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων, που αφαιρεί μεγάλο ύψος τόκων από τις δαπάνες του κράτους, δεν αποτελεί μόνον ανάγκη προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά και θα δικαιώσει τις θυσίες και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι Έλληνες πολίτες κατά την τελευταία διετία».

Πηγή : ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις