Translate

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις «άγονες γραμμές»


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού που προκήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για τις λεγόμενες 24 άγονες γραμμές και αναρτήθηκαν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» οι εταιρείες που αποκτούν δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, η Olympic Air αποκτά δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης σε 13 άγονες γραμμές, οι εταιρείες Astra Airlines και Sky Express από πέντε η κάθε μια και η Aegean Airlines ένα δρομολόγιο. Η εκμετάλλευση ισχύει μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016. Το συνολικό αντιστάθμισμα για την εκτέλεση των δρομολογίων ανέρχεται σε περίπου 157,5 εκατ. ευρώ.

Τη μερίδα του λέοντος παίρνει η Olympic Air, καθώς το συνολικό ποσό για την εκτέλεση των δρομολογίων στις 13 άγονες γραμμές ανέρχεται στα 109.537.391,99 ευρώ. Τα δρομολόγια που θα εκτελεί είναι: Αθήνα- Αστυπάλαια, Αθήνα- Ικαρία, Αθήνα- Λέρος, Αθήνα- Μήλος, Ρόδος- Κάρπαθος- Κάσος- Σητεία, Αθήνα- Κύθηρα, Αθήνα- Νάξος, Αθήνα- Πάρος, Αθήνα- Κάρπαθος, Αθήνα- Σκιάθος, Ρόδος- Κως- Λέρος- Κάλυμνος- Αστυπάλαια, Αθήνα- Κάλυμνος και Ρόδος- Καστελόριζο.

Η αεροπορική εταιρεία Astra Airlines παίρνει συνολικά 9.192.004 ευρώ για τις γραμμές: Θεσσαλονίκη- Χίος, Θεσσαλονίκη- Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη- Σάμος, Αθήνα- Σητεία και Θεσσαλονίκη- Κέρκυρα.

Η αεροπορική εταιρεία Sky Express παίρνει συνολικά 35.460.705,44 ευρώ για τις γραμμές: Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος- Ρόδος, Αλεξανδρούπολη- Σητεία, Άκτιο- Σητεία, Θεσσαλονίκη- Σκύρος και Κέρκυρα- Άκτιο- Κεφαλονιά- Ζάκυνθος- Κύθηρα.

Η Aegean Airlines παίρνει 3.275.919 ευρώ για τη γραμμή Αθήνα- Σκύρος.

Για να ολοκληρωθεί η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, ζητείται από τις εταιρείες να προσκομίσουν εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης της σύμβασης, για κάθε μία από τις γραμμές, αορίστου διάρκειας και ποσού 5% επί του συνολικού αιτηθέντος αντισταθμίσματος, ενώ για κάθε μία από τις γραμμές που εκτελούνται χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα ποσού 40.000 ευρώ.

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις